onsdag 12 februari 2014

Discogym och 4good-kväll

I går morse gick jag och "discogymmade". Det känns som om jag är klar med maxstyrkeprogrammet nu och jag ska träffa Martin torsdag för att börja jobba på mitt nya upplägg. Så jag tog chansen att göra en massa övningar som jag inte gör i vanliga fall och låta skivstången vila mer eller mindre. Jag discogymmar ju inte som en seriös discogymmare utan tränar ändå igenom hela kroppen och jobbbar även funktionellt - men det känns lite som discogym ändå när man jämför med hur min träning har sett ut de senaste månaderna!

Jag började med att mosa ben. Benpress, benspark och lårcurl. Myyys :-) Sen gick jag på överkroppen med latsdrag i kabelmaskin (Malous variant som ger grym kontakt), axelpress med hantlar, biceps/triceps superset i kabelmaskin och en omgång L-Y-T som mina axlar tydligen tokälskade märker jag i dag. Jag avslutade passet med balans på balansboll - växelvis mage och rygg, 30 sek i taget, 10 varv. Magisk bålstabilitetsövning, bra för min rygg.

Efter jobbet drog jag vidare mot 4good-kväll som jag hade vunnit en biljett till. Louise Hoffsten inledde och pratade om passion, om att göra det man vill. Om att sjunga snapsvisor när man föder barn och att sjunga svenska folkvisor för nunnor i Israel som egentligen hellre vill höra blues. Louise Hoffsten, unplugged, a capella. Fantastiskt!

Nästa på scen var Maria Lindberg och det var nog kvällens höjdpunkt för mig. Boxaren som fick subduralt hematom, blev avstängd på livstid, kämpade i 10 år för att få komma tillbaka och sen blev dubbel världsmästare. Uthållighet, envishet - och hur man når sina mål. Det spelar ingen roll om jag kan realisera mitt hemliga projekt i år eller nästa år - bara jag jobbar på att komma dit!

Pausmingel och sen Sébastian Boudet. Han var underbart rolig när han berättade om att bestämma sig för något som hans mamma tyckte var ett skitjobb och att göra något fantastiskt av det. Passion, glädje, kärlek. Och vissa rätt roliga halvfranska uttryck. Otippat bra framträdande.

Sist på scen var ståuppkomikern Marika Carlsson som bjöd på många skratt - om sånt som händer när man är "en skånsk neger", om när man råkar säga ja till nåt som man kanske inte borde ha sagt ja till men som blev bra ändå, och om varfor hon gör det hon gör. Ytterligare inspiration till att säga JA lite oftare, att våga ta steget lite oftare även om det är läskigt.

Som vanligt efter en 4good-kväll var det helt hopplöst att somna för att det var fullt ös på hjärnkontoret. Jag borde lära mig att lägga mitt schema med sen start dagen efter - dagen kan eventuellt bli lite kämpig. Dags att slänga på lite smink, kamma håret och åka till jobbet, således...

Inga kommentarer: