tisdag 25 februari 2014

Träning är (fortfarande) som silvertejp!

Det lagar allt utom mat :-)

När jag kom hem från jobbet i dag var jag trött, lite stressad och kanske inte så fantastiskt trevlig. Joakim konstaterade bara att det var ju bra att jag skulle ut och springa. Efter 75 minuter med B.A.B.Y. Runners Team är är allt neggo som bortblåst. Ida var ansvarig för dagens pass och jag hade lovat att hålla i en kvarts löpskolning så jag kände mig behagligt ansvarsfri.

Efter en kort uppvärmning löpskolade vi således och körde diverse övningar. Mjukade upp vristerna, rotationsövningar för bröstryggen, jobbade med höftstabilitet och sen blev det låg skipping, höga knän, hälkickar, Ravellisteg, månsteg och som avslut den mysiga kombinationsövningen med höga knän och hälkickar som kan få t o m den mest välkoordinerade att bli frustrerad :-)

Ida hade sen byggt ihop en tempoväxlingsövning och lite styrkeövningar som kördes växelvis och parvis. Jag blev över så jag var jobbig detaljpetare på styrkeövningarna samtidigt som jag hängde med lite själv också och sprang nåt varv emellanåt. Sen fick vi jogga ett varv runt cirkeln innan vi gick på två omgångar tabata-intervaller med löpning. Typiskt jobbigt! Jag körde full gas på första varvet men kände sen av gårdagens övningar och lugnade mig lite på andra varvet. Väldigt rolig och energifylld kväll!

I morse var jag ju faktiskt på gymmet också, det hade jag nästan glömt. Annars var det en rätt smärtsam upplevelse, faktiskt! Överkroppspass - bänkpress och armar - och egentligen det "lättaste" i splitten men relativt hemskt i dag. Bänkpress, plågsamma flies, tricepsdips som bara aldrig tog slut.... Tricepspressar i kabelmaskinen och två olika varianter på bicepscurls innan plågan var över. Stod med skakiga armar i duschen och funderade på om jag bara skulle kleta schampo på duschväggen och gnugga huvudet mot väggen eftersom det kändes övermäktigt att lyfta armarna för att tvätta håret.... Lägga på mascara var en utmaning som hette duga också. Det ska bli spännande att se hur armarna beter sig i morgon!

Inga kommentarer: