söndag 23 februari 2014

Söndagspasset: Tack och hej!

Gårdagen spenderades ärligt talat mest med att vänta. På en leverans från Ikea som skulle landa mellan 14-18, men som inte kom förrän 19.15. Då blir man TRÖTT. Ringde kundservice i dag på morgonen och får presentkort som ersättning för fraktkostnaden... men vilken tråkig dag. Man kan liksom inte riktigt göra nåt annat än att vänta! Nåväl, nu har vi i alla fall en ny fin och skön säng och det var syftet med projektet.

I dag var det dags för marklyftspasset som jag har bävat lite inför och det var kanske därför klockan var över fyra innan vi kom iväg... fast då hade jag i och för sig handlat medan Joakim monterade ihop sänglådor och så hade jag tvättat, tömt diskmaskin och preppat middagen också för att förenkla kvällen lite. Men marklyft är fortfarande ingen favorit. Nu får jag iofs lov att kombinera den med pullups vilket gör passet marginellt enklare rent mentalt.

Jag värmde upp med rodd, lite rörlighetsövningar och sånt innan jag drog igång. Några lätta set, sen 4 x 8 hyfsat tunga marklyft och så superset på det. Vidare till "finnen" och liggande lårcurl som bara får mig att stöna av smärta. Sen var det överkroppens tur med pullups, skivstångsrodd och Malous latsdrag i kabelmaskin.

Det är betydligt mera fysiskt jobbigt att köra det här upplägget. Maxstyrkeupplägget var mera mentalt jobbigt - tre reps med aptung vikt, sen tre minuter vila och på't igen. Mycket vila mellan seten men samtidigt det mentalt jobbiga i att lyfta supertungt. Nu är det 4 x 8 repetitioner med kanske 70% av ett maxlyft med 1 min vila mellan set och så 20-50 repetitioner med låg vikt direkt efter sista set. Plus att jag kör tre olika övningar för samma muskelgrupp så när jag är klar med marklyften får baksidorna sig ytterligare två omgångar träning innan det är dags att byta muskelgrupp. Smärtsamt.

Direkt efter passet känns det oftast okej men sen märker jag att kroppen är ganska mör. I dag passade det därför bra att maten bara tog dryga 20 minuter att fixa när vi kom hem - och under de 20 minuterna hann jag plocka ur väskan och packa allt jag behöver för morgondagen. Klart. Kan alltså flyta ut i soffan, kolla på Masterchef Australia, dricka te och äta choklad :-)

Inga kommentarer: