tisdag 4 februari 2014

Tisdag = B.A.B.Y. Runner's Team!

Efter två veckors frånvaro (först förkylning och sedan tjänsteresa) var det min tur att hålla i kvällens träning med B.A.B.Y. Runner's Team. Mina två medcoacher hade fått förhinder så jag fick ensam ansvara för våra nio deltagare i kväll men det gick galant.

Det var över nollan när jag körde ner till Bulltofta men det frös på rätt så hastigt så jag fick planera om under passets gång. Först var tanken att vi skulle springa intervallstege på gruscirkeln men den var helt isig så det gick inte. Och styrkeövningar kunde inte göras stillastående utan måste varvas med löpning för att man inte skulle frysa ihjäl. Tur att man har tränat på att tänka snabbt!

Vi började med lite uppvärmningsövningar och löpteknik innan vi gick över till löpskolning och nötte lite front-foot march, low skipping, höga knän och spark i baken. Inga Ravellisteg i dag pga halkan, det vågade jag inte - men lite sidolöpning. Sen tog vi med oss alla vattenflaskor längst bort på asfaltsrakan och körde intervallerna fram och tillbaka där i stället. Jag hade utlovat Blossoms intervallstege - 4 x 2 min/1 min, 4 x 1 min/1 min, 4 x 30 s/30 s. Det kämpas och flåsas i eget tempo, fram och tillbaka, alla svettas och pustar och det är helt underbart! SOM det ångade om gänget när intervallerna var avklarade :-)

Passet fortsatte med styrka tre och tre - en person joggade en slinga medan övriga två jobbade i planka, klätterplanka och Spidermanplanka. Efter det jobbade vi med utfallshopp, "draken" och knäböj med puls och när vi hade gått igenom dem var det lika bra att köra dem en gång till med samma upplägg som plankorna. Nån klagade på möra lårmuskler....och med trötta ben passade jag på att köra lite balans på ett ben som avslut på styrkedelen.

Vi snabbpromenerade tillbaka till utgångspunkten och körde en ultrasnabb stretch för att inte frysa ihjäl, sen var det tack för i dag. Själv fick jag också till ett hyfsat intervallpass även om det kostar lite att hålla koll på tiden och visselpipan så jag är nöjd med dagens insats! Tack för i kväll, gänget!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Härligt pass Pernille! Snabbtänkt är bra. :) Kram