onsdag 19 februari 2014

NMT: plågsamt värre!

I alla fall för de tre deltagare som trotsade regn, mörker, OS och sportlov och mötte upp mig på Bulltofta i dag. Jag hade planerat ett ganska så hiskeligt pass med fokus på ben och flås och jag tror nog alla fick ett ganska bra träningspass!

Upplägget var "stjärnan" med 6 stationer: utfallsgång, knäböj med puls och hopp, splitböj med en fot på bänk, "idioten", explosiva utfallshopp och tricepspress (benen mådde bra av vila och det stod en lämplig bänk precis där....). Mellan varje station skulle man in till mitten av cirkeln och stå i plankan i 20 sekunder, och efter avslutat varv "firade" vi med 5 burpees. Vi körde två varv och bytte sen ut utfallsgången mot "draken" och knäböj med puls mot reverse burpees på tredje varvet.

Superenkelt och superjobbigt upplägg. Växelvis jobb med puls och styrka och massor med övningar som engagerar stora muskelgrupper. Man behöver bara en mittpunkt och 6 stationer!

Vi avslutade passet med en lite längre stretch och 20 upphopp eftersom benen hade jobbat på ganska friskt. Efteråt var det raka vägen hem till spaghetti med köttfärssås och Sveriges Mästerkock - och nu en mugg varm choklad med grillade marshmallows. Perfekt uppladdning. I morgon är det nämligen JAG som mosar ben på gymmet :-)

Inga kommentarer: