måndag 29 april 2013

Ciao, Friskis?

Tack för all tumhållning och all pepp. Det gick inte ändå. Friskis tycker att jag har instruktörspotential men vill att jag ska bli "lite mera Friskis" - och de ber mig redan nu reservera datum för höstens uttagningsomgång så att de får utvärdera mig igen. Yes, no, maybe. Maybe not. Oklart. Jag har mailat och ställt frågor på min feedback men jag förstår fortfarande inte hur jag ska bli "mera Friskis". Det jag inte förstår, kan jag inte förändra. Och kan jag inte förändra, kan jag inte bli instruktör - i alla fall inte hos Friskis.

Vill jag lägga ett halvår på att försöka "bli mera Friskis" och ställa upp på en uttagning igen för att kanske få chansen, och kanske få samma feedback igen? Eller vill jag lägga energin på att hitta en annan väg till instruktörsrollen? Oklart. Återkommer i frågan. Det enda som är 110% säkert är att jag VILL bli instruktör. Och jag VILL, KAN och VÅGAR hitta en väg dit.

Förutom att tjura över en för tillfället trasig instruktörsdröm så har jag haft möte med min nya PT och tränat ett grymt NMT-pass. Fast det förtjänar ett eget inlägg!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Typiskt! Exakt som jag.

Jag tror att man vinner mycket genom att faktiskt träna regelbundet på friskis och kanske skaffa några bekantskaper där. Men vill man inte det kanske friskis inte passar?

Annars kan vi ses i höst på uttagningen, för jag tänker söka igen då när bebisen är ute och jag kan träna igen :)

Ge inte upp än!

Pernille sa...

Elin: Vi får se. Mitt gymkort går ut om 6 veckor så jag har lite tid på mig att fundera på hur jag vill ha det. Om jag vill vara en del av Friskis eller inte. Oklart, som sagt ;-)

Anonym sa...

Jag tror på fullt allvar att du var för bra, för hardcore och för målmedveten för friskis. Där ska man vara folklig och käck.

Satsa på en riktig grundlig utbildning där allt ingår; anatomi, energiutbyte på mitokondrienivå, näringslära, styrketräningsmetodik, rörelseanalys osv. Du kommer att bli en kanonbra instruktör så småningom!

Anonym sa...

Jag var på en uttagning för yogaledare på Friskis för några år sen. Fick bra omdömen på hur jag fixade att göra övningar och hur min instruktion var, men feedbacken var ungefär som din "kom tillbaka när du är lite mer Friskis".

Det var mycket prat på uttagningen om hur mycket man själv tränade på Friskis, vilka yogapass man gick på regelbundet, vilka instruktörer man provat för att hitta den stil av yoga man själv tyckte om osv. Jag föll delvis på att jag bara testat en instruktör och gått på hennes pass lite sporadiskt.

Så kasnke ska du byta träningskortet till Friskis i ett par månader och testa? De har ju en anläggning som ligger bra till på väg mellan hem och jobb.

Pernille sa...

Tack, Christina, din kommentar värmer mer än du anar. Om du vet var man kan hitta en sån utbildning så hojta gärna till för jag har inte lyckats hitta nåt än.

Anna: Ja, kanske. Eller kanske inte. Känner mig som sagt mest osugen just nu eller så är det bara att jag är mera "Friskis Stockholm" än vad jag är "Friskis Malmö". Har lite svårt att passa in mig i deras mall, eller nåt. Vi får se ;-)