lördag 6 april 2013

NMT - lördagspass

I dag var det ett riktigt jävligt Daniel-lördagspass helt enkelt. Tanken var att vi skulle "provspringa" en slinga som han tänker använda för löptester senare i vår, fast i stället för att bara springa runt 2½ km så skulle vi såklart stanna och göra övningar. Vi började med gemensam uppvärmning innan vi inledde löpningen. Här fick alla springa i eget tempo och på Daniels vissling skulle vi återsamlas hos honom för instruktion - så de som låg bakom fick springa i kapp, de som låg framför fick vända tillbaka.

Första stoppet var en lång ålning över gräset ner mot bäcken och sen planka. Jag HATAR att åla. Fast jag har åtminstone blivit lite bättre på det - nu tar jag mig framåt i stället för att ligga och sprattla på stället!

Nästa stopp var nere vid vindskyddet där vi fick plocka upp var sin sten av "utmanande" storlek. Min var ordentligt utmanande - för vi skulle köra 20 thrusters, 20 situps, 15 thrusters, 15 situps, 5 thrusters, 5 situps. Jag klarade 5 thrusters i taget och hann aldrig med att göra de sista 5+5 repetitionerna. Men det var TUNGT åtminstone!

Vi sprang vidare. Nästa roliga övning var sprint uppför lång backe och utfallssteg ner. Utfallssteg neråt suger ordentligt i lårmusklerna så det blev löpning med betongben efteråt! Stationen efter var "klockan" med armhävningar och situps. 10 armhävningar, 10 situps, 9 armhävningar, 9 situps...etc.

Sen kom vi fram till tvåvåningsbacken där det lämpligt nog befann sig 2 däck. Stafett, 2 lag, 2 varv. Försteman sprang med däcket upp och ner (första varvet till mitten, andra varvet hela vägen), tvåan vilade upp sig inför löpningen, trean gjorde upphopp och sisteman stod i plankan. När man sen kom rusande ner var det bara att kasta sig i plankan. Kul och utmanande stafett!

Vidare till chinsräckena. 10 chins - jumping, kipping, chest-to-bar eller strikta. Lite får jag ju hoppa och pullups är fortfarande enklare... men ja. Det finns bara 3 chinsräcken så de som inte hängde där och bar sig åt fick göra boxjumps på stock så länge. Men hänsyn till ryggen valde jag stepups i stället för säkerhets skull.

Vi sprang till sista stationen där vi gjorde sprintstafetter i backe. Två lag, 5 varv - bara sprinta upp och ner, sen vila. Fullt ös och fokus på backtekniken, roligt! Sen joggade vi ner sista biten och avslutade med 35 upphopp. De kändes i låren!

Det här var ett riktigt bra pass där alla fick möjlighet att ta ut sig till max utan att nån lämnades bakom gänget. Härligt!

Inga kommentarer: