måndag 22 april 2013

På kurs med Kurt...

... eller nä förresten, Ulf hette han, kursledaren :-)

Inget kontorsjobb för mig i dag utan jag har varit på kurs. Det har handlat om gruppdynamik, konsensus, feedback, grupparbete och ledarskap. Och det är som alltid jättespännande när jag väl tar mig över tröskeln till att "sitta i en social cirkel och prata fritt". I dag har jag förbättrat relationen till en kollega jag faktiskt behöver jobba mer med men inte riktigt har haft bra kontakt till, och jag har träffat två kollegor som jag aldrig har sett tidigare. Det tycker jag är en succé.

Jag har också nickat igenkännande till olika historier, gjort ett experiment om synergi, ätit goda kakor och pratat en massa strunt med kollegorna. Och kursledaren var för övrigt gammal yrkesmilitär. Vi har många såna inom vår organisation och jag vet att för några år sedan tyckte jag att det var lite skumt, lite halvläskigt. Men numera (post-NMT ungefär) tycker jag de är lite sköna. Tydligt ledarskap, tydliga instruktioner. I like!

Benen har fått vila efter helgens fantastiska läger, det blev bara lite transportcykling. I morgon tänker jag ta mig till gymmet, dagsformen får avgöra om jag ska köra överkropps- eller benpass men det lutar åt överkropp faktiskt. Plågsamma armhävningar och pullups känns klockrent, så får benen vila några dagar till! Och på onsdag är det dags för Friskisuttagning. Roligt, pirrigt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ska du bli instruktör? Spännande :)
Vilken inriktning har du tänkt dig?

Unknown sa...

Åh, har ju tänkt tipsa dig ang Friskis-intervjun!

Jag var med på deras uttagning i höstas, men kom inte med med motiveringen att de ville ha lite mer "friskis" i mig :)

Ett hett tips är alltså att verkligen trycka på deras värderingar och sätt att bedriva sin verksamhet. De kommer säkert fråga varför du valt just Friskis och inte nåt annat gym eller typ NMT. De påstår ju själv att bara det att de har en uttagning för sina instruktörer och en utbildning i två steg med mellanliggande "praktik" gör det mycket mer seriöst än vilken annan PT-/instruktörsutbidning som helst.

Men som sagt, lägg in massa fina ord om just Friskis så kommer du säkert med :)

Lycka till, det är skoj!

Pernille sa...

Marie: Jag har sökt till cirkelfys, fast jag har anmält intresse för gym, skivstång och utomhus också så får vi se vad det blir av det.

Elin: TACK för tips! Jag gillar Friskis skarpt men har trots det aldrig varit medlem, intressant läge inför intervjun alltså ;-)