lördag 13 april 2013

NMT - provapåpass men full fart ändå!

I dag och i morgon är det provapådagar på NMT i Lund och Malmö. Fast det är träning för oss "veteraner" också så det var helt självklart att vi skulle till Lund och förmiddagsträna som vanligt på lördagar.

Uppslutningen var rätt stor - det var mååånga NMT'are och fyra provapåare... Daniel hade gått ut med att det var 40 anmälda provapåare men det visade sig vara totalen för hela helgen. Tippar att ett antal har backat ur pga gråväder och småregn i dag, prognosen för i morgon är betydligt trevligare så då kanske vi blir fler! Hursomhelst, Ida tog sig an en blå grupp med 8 deltagare och Dan körde en grön grupp med 14 deltagare.

Vi inledde med uppvärmningslöpning och sen parövningen där man ska klappa på varandras vader. Och så sprang vi lite till om jag minns rätt. Sen joggade vi upp en bit i backen och körde lite parfys. Den ene sprang "idioten" uppåt i backen där Dan hade lagt ut tre västar som riktmärken medan den andre körde styrkeövning. Magövningen där man viftar med raka ben, armhävningar i nerförsbacke, mountainclimbers i nerförsbacke, jägarvila i nerförsbacke. När alla var klara kutade vi en sväng ner och rundade blåa gänget som cirkeltränade och upp igen. Vattenpaus.

Efter vattenpausen följde plankan där alla ålade under. Blött och lerigt och härligt.... Efter det fick vi köra lite "amerikansk fotboll" - stå och trampa på stället med lätt böjda ben och köra upphopp, armhävningar och rullningar till höger och vänster. Insprängt däremellan fick vi springa en kort runda. Jobbigt!

Som grädde på moset sprang vi sen som jägarmarsch hela vägen upp på högsta backen och joggade lugnt ner igen. 

Nu var det dags att slå ihop gängen och vi började med jägarmarsch/ålning. Två långa kolonner ålade och de längst bak fick springa fram och kasta sig ner och åla vidare. Som om man inte hade ålat tillräckligt...När alla hade kört varvet bytte vi övning - nu blev det istället jägarmarsch med slalom genom leden. Kul att köra när man är så många!

Sista övningen var givetvis en stafett, den varianten där man plockar upp näste man etc. På beachvolleyplanen där vi också måste ducka under nätet. Mitt lag förlorade :-( Sen stretchade vi tillsammans och avslutade med 20 upphopp!

Det var ett kul pass och jag ser fram emot att träna igen i morgon. Och på måndag. Faktiskt!

Inga kommentarer: