fredag 12 april 2013

WOOHOO!

Massa bra grejer i dag. Kan knappt få ner armarna för att jag bara vill jubla! Woohoo!

Förmiddagens telefonkonferens tog bara en timme i stället för två - en extra timme till mig att jobba undan två dagars frånvaro på. Win. Sen naprapatbesök. Där favorit-Jimmy konstaterade att jag har blivit jäkligt stark sen han såg mig senast OCH att ryggskottet varken var diskbråck, kotförskjutningar eller annat konstigt men bara muskler som jäklas med mig. Knakelibrak på en massa roliga ställen i ryggen och lite kläm på ömma ställen.... Förbud mot crossfitburpees - BARA strikta!! - och krav på att värma upp höfter och nedre rygg inför varje träningspass. WIN igen. Inga diskbråck! Cyklade tillbaka till jobbet och mölade i mig supergod lasagne och en chokladcookie. Yeah.

Sen träningsdags. Premiär för GRIT Strength. Styrkeklassen som bara är på 30 minuter men ryktas vara brutaltuff. Jaja, vi får väl se, tänkte jag. Instruktören propsade på 30% av kroppsvikten på stången - gott, jag lastade 20 kg. Bredvid mig står en kille som är i 80-kilosklassen och rätt så tränad. Han lastar 10 kg. Jag kommenterade att "hörru, du väger garanterat inte hälften så mycket som jag" och så kontrar han med "jag är nog inte lika stark!" LOL - sen gick han och hämtade två 2½ kg-skivor och lastade på. Fegis ;-)

Vi drog igång. SDHP med viktskiva (jag hade en femma men kunde gott ha haft en tia), armhävningar, lite rotation med viktskiva som uppvärmning. Good enough. Sen blev det marklyft (Les Mills-varianten där man bara går ner till knäna), frivändning + axelpress och nån lite enklare burpee-variant utan armhävning. Plyometriska armhävningar hade vi också nånstans, frivändning+frontböj, knäböj utan stången (WTF?), varianter på rodd med viktskivor i händerna och militärpress fast inte strikta utan med hjälp från benen.

Sen kom en pulshöjarlåt med upphopp och flera såna nästan-burpees (de var ju lättare för ryggen för all del men det är lite fusk!). Killen bredvid mig dog i flera omgångar och han hade alltså bara 15 kg stång. Okej, jag gjorde inte riktigt alla reps eftersom jag försökte ha bra teknik i stället för högt tempo, så när instruktören gjorde 8 frivändningar med press så körde jag kanske 6. Men ändå. Avslutningen var en massa crunches med viktskiva och fällkniven med viktskiva.

Jag var vansinnigt nöjd med min insats och kände mig stark och grym. Härlig fredagsfys!

Dessutom har jag köpt med mig sushi hem.

Och sen - vet ni vad som hände sen? Jo, för nån vecka sen såg jag en artikel om 12RUN - en ultrastafett i Köpenhamn. I samma artikel såg jag att tidningen Politiken sökte testlöpare som ville testa loppet och recensera i tidningen. Jag skickade iväg ett mail och YES - jag är med i testlaget! Jag får alltså springa ultrastafettlopp för tidningens räkning tillsammans med 5 personer jag inte känner. Är inte det ett äventyr kanske? My cup runneth over..... JÄÄÄÄ! (som NMT-Ida skulle ha sagt)

Inga kommentarer: