fredag 20 juni 2014

Glad midsommar!

I år har vi faktiskt firat lite som alla andra. Fast inte helt! För vi började med att springa lite Skåneled. Vi hade funderingar på att upprepa förra årets succé, Sandhammaren-Ystad, men insåg att vi nog inte är tillräckligt återhämtade för att njuta av dryga tre mil än. Så vi nöjde oss med 15 km på Skryllerundan, en beprövad klassiker.

Det var rätt så tomt när vi kom till Skrylle och vi tänkte att det nog var stängt och tomt där. Men vi sprang vår fina runda ut genom skogen, över ängar, genom björnbärssnår, över Knivsåsen, förbi kor och kor och flera kor och genom en hage med långhåriga highlandkossor med långa horn och deras små fluffiga ultragulliga kalvar. Klappade hästar på mjuka mular, tittade på utsikten och njöt av solen. Sista kilometern ökade Joakim farten medan jag joggade vidare - sen kom han tillbaka och hojtade "skynda dig, skynda dig, det är en massa farbröder i kjol där framme!" och jag ökade till 4:30-fart :-) Nice att ha den farten i benen efter 15 km!

Det var helt rätt. Det satt en massa farbröder i kjol och fikade :-) Sällskapet Gammeldansens Vänner hade nämligen besök av en vänskapsförening från Skottland. Och medan vi hade varit ute och sprungit så hade man majat stången och det bara kryllade av folk i Skrylle. Stängt? Not so much!

Vi bestämde oss för att stanna kvar och fika i solen. Blåbärspaj med vaniljsås satt fint! Strax hördes säckpiporna och stången blev inburen innan vi fick ta del av lite svensk folkdans, dans kring stången (Små grodorna har tydligen fått sällskap av små myggorna och elefanterna sen jag var barn....) och skotska danser. Roligt! Men galet mycket folk så vi drog oss därifrån och det var nog tur. Parkeringen var full, uppställningsplatsen vid fabriken var full, och bilar stod utmed vägkanter där de egentligen inte får vara. Tydligen poppis att fira midsommar i Skrylle!

Efter en dusch dukade vi fram midsommarmaten. Sill till Joakim, köttbullar och prinskorvar till mig, färskpotatis, gräslök, gräddfil, kavring, ost, öl och nubbe. Jordgubbar. Precis enligt protokollet. Fast jag vågar lova att det smakade väldigt mycket bättre efter en löprunda!

För övrigt har jag galet mycket träningsvärk. Bröstmusklerna är tokömma efter tisdagspasset, och gårdagens pass för baksidan sitter i. Det blir stelt i morgon och jag fasar för benpasset som också brukar ge ganska mycket utdelning på träningsvärksfronten...

Inga kommentarer: