fredag 6 juni 2014

Snart är jag ultra. I've got this.

Om två dygn kan jag titulera mig ultralöpare. Just nu är det både allt för avlägset och allt för nära. Det finns inget mer jag kan göra i träningsväg. Vila, hålla igång cirkulationen, äta och dricka ordentligt. Förbereda packning och kläder noggrant och se till att vi kommer iväg i tid - that's all. Sen är det bara jag och 50 km på söndag. I've got this.

Jag är lite nojig och lite hispig i dag. Står inte riktigt ut med mig själv. Jag har varit och klippt mig (skönast att vara kortklippt i värmen!) och Joakim och jag har handlat grejer. Mitt paket med Vitargo-stuff landade i går och jag har carboloader och bars och pulvertjohejsan så det står härliga till. Vill inte riskera nån brist på energi utan ska försöka stoppa i mig nåt regelbundet under hela resan så jag slipper bli sådär jättetrött som jag kan bli när jag missar det. Joakim stack iväg för att lyfta skrot nu på eftermiddagen och jag småduttar lite med packning. Kommer på viktig grej, stoppar ner, landar i soffan och läser race reports från förra året för att sen komma på nån ytterligare grej och blanda ett glas Resorb på vägen enligt principen "för säkerhets skull".

Annie och Madde uppdaterar på facebook och på bloggen och jag känner hur mycket kärlek och energi de lägger i det här loppet. Jag VET utan tvekan att de kommer göra allt för att alla ska komma i mål. Ett ultralopp med 100% av de startande i mål, hur många såna finns det?

Jag känner mig inte sådär supernervös och orolig så att jag inte kan äta. Största delen av tiden befinner jag mig en koncentrerad bubbla med fokus på "I've got this". Det är bara ibland som det fastnar en liten ångestklump i magen och jag tänker "HUR ska jag klara det?". Joakim kommenterade efter Kullamannen att det där med 50 km kommer passa mig perfekt - bara ånga på i långsamt jämnt tempo hur länge som helst. Och jag VET att han har rätt - att det är precis min grej. Mycket mera min grej än att springa 5 km i alla fall!

I've got this. Ska byta om från jeans till tights och köra lite yoga på vardagsrumsgolvet. Sen duscha för att få bort alla små blonda hår som tenderar att fastna överallt när jag har varit hos frissan. Äta ordentlig middag, dejta Ben & Jerry och komma i säng i tid. Lugn morgonjogg i morgon och sen styr vi bilen mot Borås. Det här ska bli en fantastisk upplevelse!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det kommer gå hur bra som helst för dig på söndag! Vilken upplevelse!