söndag 29 juni 2014

Gympass - trots motstånd

Jag har lite kattrelaterade bekymmer som ställer till det i huvudet för tillfället. Är det inte det ena, så är det det andra - först var det jobbet och nu katterna. Men vi tar oss väl igenom det här också, steg för steg, dag för dag, så ljusnar det förmodligen så småningom.

Trots att det inre motståndet var starkt så bestämde Joakim åt mig att jag ville hänga med och gymma så det gjorde jag - med den där inre vetskapen att det alltid känns bättre efteråt och att ingenting uppnås genom att sitta hemma och hänga läpp ändå. Bättre då att ta ut lite känslor på tunga skivstänger som inte påverkas av det ändå!

Passet för baksidan stod på schemat i dag och helt ärligt så är det fortfarande ett ganska äckligt pass rakt igenom. Det finns liksom inget vilsamt, allting är bara tungt-tungt-tungt och som grädde på moset blir man totalslut i händer och underarmar också eftersom det är mycket greppstyrka involverad.

Marklyft först. Knökat i gymmet på ovanvåningen så jag gick ner i buren och marklyfte i stället. Där var vi "bara" 6 personer med varsin skivstång, kräver viss disciplin för att alla ska få plats men det funkade helt okej. Jag var ganska bestämd på att öka i marklyften. Det funkar inte att fega, det SKA vara svintungt. Sist var det åttor med 60 kg, nu bara lastade jag på 70 kg, bestämde mig och körde. Funkade absolut förutom att jag var tvungen att dela upp sista setet i två fyror för det fanns inte en chans att hålla ihop formen i 8 reps på raken. Good enough. Svetten lackade, jag plockade undan och traskade upp på övre plan igen.

"Finnen" i kabelmaskin gav den där underbara krampen i baksida lår som jag sen ökade på med lårcurl, set efter set. Svettas, mata, kämpa. Sedan dags för övre delarna av baksidan. Chins körde jag i dag i assisten, kul att variera med även om jag föredrar gummibandet egentligen. Vidare till skivstångsrodd där det är så underbart enkelt att ta en av de små färdiga skivstängerna. Trots vikten är de helt enkelt lättare att navigera än "lång stång" plus att det fortfarande var ganska fullt i gymmet. Sista övningen blev latsdrag med dubbel kabel, fortfarande en favorit som nyper fint i lats och en massa andra ryggmuskler.

Lite skön stretch som avslut och sen hemfärd och matlagning. Känns lugnare i huvudet efter träningen som alltid så det var bra att jag kom iväg även om det tog emot!

Inga kommentarer: