tisdag 24 juni 2014

Leg day? Nä. Planeringsmiss? JA!

Men ååååååh klant-jag... Kom iväg i tid i morse med träningsväskan färdigpackad, redo och laddad för ett tufft benpass innan jobbet. 07.15 prick hoppar jag av cykeln utanför gymmet. Och vad händer? Jo, jag kommer inte in på gymmet. Det var visst nu mitt kort gick ut.... Åååååh antiklimax liksom... Jag svor, och svor lite till, och sen cyklade jag till jobbet och duschade och bytte om och landade på kontoret 07.45 i stället för 09.00. Grmf.

Sen hade jag planer på att försöka komma iväg vid tretiden för att förnya kortet och köra mitt benpass innan jag skulle cykla hem och ladda om för kvällens pass. Fast det sket sig också för iväg från jobbet kom jag inte förrän kvart över fyra och då var det raka vägen hem som gällde om jag skulle hinna få i mig lite mat också.

Snabbaste vägen hem alltså till det glamourösa mellanmålet: leverpastejmacka, en nektarin och ett glas vätskeersättning (jag dricker det i stället för vatten om jag vet att jag har varit lite dålig på att dricka under dagen, för säkerhets skull liksom). Svarta moln tornade upp sig ute och rätt vad det var brakade ovädret loss med åska och ösregn. Som tur är kan det ju inte regna hur mycket som helst hur länge som helst men jag tog ändå bilen ner till Bulltofta och satt kvar i bilen och kurade till strax före halv sju då jag gick ut och mötte upp gänget. Det småregnade sen de första tio minuterna av passet och sen var det bara jätteskönt!

I dag njöt jag också av att bara vara deltagare. Utan ansvar för annat än min egen träning och utan att behöva planera nåt och hålla tider. Bara hänga på. Lyxigt värre! Ida hade lagt upp ett pass som började med uppvärmningsjogg, fortsatte med en liten teknikbana med diverse löp- och spänstövningar och sedan med par-intervaller. Asbra upplägg - en person går på ena hållet och den andre springer på andra hållet, när man möts byter man gångart. Det innebar att man fick gå ungefär 1/4 av cirkeln och sen springa 3/4 - fyra gånger.

Således uppvärmda fortsatte vi med kvällens huvudpunkt: Intervallerna. I dag 30-60-90, 4 varv. Puh. Varenda gång jag springer det upplägget så tror jag att jag ska avlida nånstans mitt i andra setet men på något vis går det att ta sig igenom ändå och sista intervallen går alltid lite snabbare och sen är jag superstolt över att jag fixade det igen. Särskilt stolt över lätta kvicka ben i dag! Kräkjobbigt men kul och nyttigt. Som avslut fick vi köra lite styrka i par med gummiband och så en kort stretch.

Lovely. Varje gång jag hänger med B.A.B.Y. Runners Team slås jag av att det är mindfulness på hög nivå. Jag är "här och nu", superfokuserad, hinner aldrig tänka på nåt annat och hjärnan känns behagligt rensad efteråt. Jobbet är långt borta och jag somnar gott efter mat och dusch och startar om onsdagen med ny energi. Löpning är magiskt alltså!

Och det där benpasset? Jag tar med mig packad väska till jobbet i morgon. Om alla högra makter vill så lyckas jag ta mig till gymmet. Om inte annat så för att förnya kortet. Men det hade ju varit gött att klämma en liten leg day....

Inga kommentarer: