tisdag 17 juni 2014

Testpanelen: Core BCAA

Jag är med i Svensk Hälsokosts testpanel och har haft nöjet att testa några produkter tidigare. Senast de tog kontakt erbjöd de mig att testa Betakaroten vilket jag tyckte var mindre intressant - men då fick jag i stället erbjudandet att testa Core BCAA-pulver och det använder jag ju regelbundet när jag styrketränar så det tyckte jag var en betydligt bättre idé!

Pulvret kom hem jättesmidigt men mitt i uppladdningen inför Tjejmarathon var det inte så viktigt med gymträning och BCAA så det har fått stå i skåpet några veckor innan det blev dags. Men nu så!
Core-produkterna har alltid sköna no-nonsense förpackningar vilket jag kan tycka är ganska trevligt. Träningsmarknaden flödar över av super-xplode-megapower-ultrastrong-produkter och really - aminosyror är aminosyror. Det är liksom inget man får superkrafter av men det är en bra grej om man vill ta hand om sin muskelmassa. Som ni kanske vet är aminosyror proteinets "byggstenar" och de går åt vid hårt muskelarbete. Bra alltså att fylla på med dem inför och efter passet om man är rädd om sin muskelmassa eller försöker bygga på den. Vissa använder aminosyror inför långdistanslöpning på tom mage - jag har inte testat detta än men det kanske jag gör under sommaren.

Nackdelen med aminosyror är att de smakar lite småmysko. Om jag minns rätt så är det aminosyran leucin som "inte är nån kulinarisk upplevelse" som Jacob Gudiol beskriver det. Core BCAA är den fjärde varianten på aminosyror jag testar. Jag valde smaken "Berry Boost" - annars har jag provat lite syrligare varianter innan för jag tänkte att det kanske döljer aminosyresmaken lite men det är sällan det funkar. Berry Boost är inte syrlig - den smakar lite konstgjort sött, som vingummi, bubbelgum eller nåt i det häradet. Positivt med det är dock att aminosyresmaken försvinner litegrann i det bubbelgumsaktiga så det är absolut en av de bättre jag har smakat. Den är lätt att skaka ut i en vanlig shaker. BCAA (grenade aminosyror) är oftast lite svårare att skaka ut om man jämför med EAA eftersom de grenade aminosyrorna är "längre". Jag brukar lösa det genom att skaka, låta stå några minuter och skaka igen så slipper man klumpar. Men med det sagt så är Core BCAA betydligt mer lättlösligt än andra produkter av samma typ.

Sammantaget tycker jag att Core BCAA är en bra produkt som gör vad den ska - plus för smaken och för priset som är absolut rimligt. Skopa följer med i burken så det är lätt att dosera i en shaker, ta med i gymväskan och blanda ut före och efter passet. Eller så kan man göra som jag - blanda dubbel dos direkt, dricka hälften före och hälften efter. Effekten kan försämras marginellt av att drycken får stå i en timme men eftersom jag alltid kompletterar med vassleprotein efter passet så accepterar jag den lilla risken då jag tycker det är mycket enklare att skaka ihop hela portionen på en gång.

Inga kommentarer: