måndag 23 juni 2014

NMT. Att rensa skallen!

Efter att ha haft en äkta off-dag i går var jag hyfsat på banan igen i dag. Inte supermotiverad för att jobba efter förra veckans events, men ändå helt okej. Och efter arbetsdagen stack jag hem för att förbereda mig för ett NMT-pass som helt vanlig deltagare.

Här kraschade planeringen dock lite för det var matkasseleveransdag. Matkassen har de senaste måndagarna vackert landat runt 17.15 men inte i dag. Eftersom det var Joakim som instruerade fick jag dispens att komma sent till passet om jag tog emot matleveransen ;-) Klockan tickade på och jag blev otålig. 18.10 - ingen mat. 18.15 - fortfarande ingen mat. 18.18 stod det en lastbil utanför dörren och jag rusade ner och tog emot. Kastade in mat i kylen, toalettbesök, haffa nycklarna - 18.22 satt jag på cykeln och 18.30, en kvart efter passets början, befann jag mig på Bulltofta. Bara att börja jogga runt och se om jag kunde hitta gänget.

De var inte på nån av de mest logiska platserna så jag var på väg lite längre ut när jag plötsligt skymtade ett gäng välbekanta västar på andra sidan en dunge. Bara att mosa sig rätt igenom spenaten, kasta sig in i ledet och följa order!

Uppvärmningen blev ju lite hastig och lustig med cykling och snabb löpning för att leta efter gruppen så när Joakim nästan direkt drog till med en ilsken kombo av tricepsdips och armhävningar följt av snabb löpning höll jag på att avlida. Fast jag hade tillräcklig sinnesnärvaro att slå en flukt på klockan och lyckas mäta upp att "varvet runt sjön" är ungefär lika långt som "varvet runt cirkeln" vilket motsvarar ungefär 350 m. Bra att veta!

Vi fortsatte sen med ett klassiskt Joakim-pass. Snabba byten, rappa övergångar från förflyttning till Tabata-intervaller till parövningar till ny förflyttning. Fullt ös. Ålning i högt gräs, plankor med ålning under, snabba stafetter i uppförsbacke och sen vidare i terrängen till nytt stopp och ny övning. Jätteroligt var det att bara hänga med och så var jag särskilt imponerad över att jag hade rappa ben i dag. Fast det går nog över snart för det är "leg day" i morgon :-D

Efter passet var jag glad, pratsam, full av energi. Till skillnad från före passet då jag hade huvudvärk och var allmänt seg och lite nere. NMT fixar allt och ibland är det fantastiskt skönt att bara få vara deltagare!

Energidepåerna har fyllts på med pasta med kalvfärsbullar och tomatsås, en mugg te och en gigantisk muffin. Snart bad- och läggdags och i morgon blir det knäböj så det står härliga till!

Inga kommentarer: