fredag 20 januari 2012

FredagsFYSdags

Jaha, det var den veckan det. Cyklade till jobbet i halvgrått men ändå ganska trevligt väder. Kollega T bjöd på god frukost med perfekt mogen avocado, grönpepparsalami, ost och grovt bröd, kalasgott! Sedan dags för telefonkonferens som ärligt talat inte var nån höjdare. Lunch, mera möte, och sedan var klockan 15 och dags att packa ihop för dagen, byta tillbaka till mina supersnabba cykelkläder och sticka hem! Jag lovar, det ar JÄTTEskumt att jobba på ett bilföretag och cykla till jobbet, om man dessutom gör det i cykeloutfit är man ännu mer skum ;-) Fast jag tycker det är rätt skönt. I synnerhet på väg hem kan jag ju köra cyklingen som ett träningspass om jag vill för då spelar det ingen roll om jag blir genomsvettig, jag kan duscha efteråt. Plus att det är mycket mer ändamålsenligt med funktionskläder som andas!

Väl hemma (nu var jag ju uppvärmd liksom) drog jag fram yogamattan, kettlebellen och handskarna och bytte till tunnare tights. Kettlebellpass nästa. Den där träningsvärken jag gnällde om i går hade för dagen förflyttat sig till bröst och axlar. Vilket ju är helt kanon när man ska svinga en kettlebell!! (obs ironi....)

Det blev kettlebell med handikapp i dag och därför tog passet 45 minuter även om Thomas tyckte jag skulle fixa det på 42 minuter. Mitt i de första kettlebellsvingarna kom det en oförsiktig katt och skulle prata - NU. Och så länge hon tassade runt mig kände jag inte för att svinga kettlebellen så det blev några minuters paus. Sen flöt det på ganska bra tills jag kom till mina älskade Turkish get-ups då jag plötsligt fick besök av ytterligare 6 kg social katt. Jag kan meddela att det inte är helt lätt att göra TGU med en katt på magen som man måste stjälpa ner i VARJE repetition, inte heller när man måste stanna lite längre i en obekväm position för att inte råka sätta sig på katten (vilket mina 2XU-tights helt klart inte skulle må bra av!) eller balansera på ett ben för att man inte kan sätta ner foten där det var tänkt. Fast det måste ju räknas till kat(t)egorin "positiva utmaningar inom funktionell träning", eller hur?

Nu närmar sig slutet på en väldigt tuff träningsvecka. Sista styrkepasset på måndag, sedan blir det lite lugnare träning så att jag hinner ladda inför PT-timmarna på fredag. Det ska bli intressant att se vad coachen har hittat på för utmaningar!

Inga kommentarer: