tisdag 25 mars 2014

B.A.B.Y. Runner's Team i busväder!

I dag blev det riktigt busväder framåt kvällen. Det blåste och småregnade redan när jag cyklade hem och inte blev det bättre till kvällens pass. Det regnade visserligen inte när vi drog igång men efter fem minuter var regnet en realitet!

Fast det påverkade inte kvällens tio tuffa deltagare utan de mosade minsann på. Nellie bjöd på en härlig helkroppsuppvärmning med både rörlighet och prehab inbakat. Sen drillade jag gänget i löpskolningsövningar i nästan en kvart. Skipping, höga knän, diverse kombinationer, ravellisteg, baklängeslöpning och ett par fartökningar. Det var nog ingen som frös då!

Vi fortsatte med intervaller varvat med styrkeövningar. Tjejerna jobbade parvis och turades om att springa 1 km medan partnern tränade styrka. 1 km = första 500 m på elljusspåret och samma väg tillbaka, enkelt och bra. I regn, motvind och vattenpölar.

Kilometerintervallerna varvades med alla styrkeövningar vi kunde hitta på som inte involverade att ligga i blött gräs :-) Knäböj, enbenshopp, stjärnan, sidoplanka med rotation, stående sned magövning och mycket annat. Vi skippade dock den avslutade stretchen i dag eftersom INGEN har nytta av att stå ute och stretcha och bli blöt och kall - i stället fick gänget åka hem 5 minuter tidigare med order om att stretcha hemma när de var genomvarma. Så kan man också göra.

Innan passet ifrågasatte jag starkt mina egna prioriteringar. Efter att ha cyklat och blivit dyngsur så byter jag om och går ut och blir dyngsur IGEN? Är jag helt frisk? Fast efter passet finns det inga frågetecken kvar. När jag ser glada ögon och blossande kinder och kämpaglöd så spelar det ingen roll att jag får torka en uppsättning kläder till i kväll. It's worth it, all the way! Heja B.A.B.Y. Runner's Team!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Vilken härlig sammanfattning av passet. Hejja oss också! :)