måndag 10 mars 2014

NMT: Spyfys. Så inihelvete spyfys.

Dagens pass var ett sånt pass där man växelvis ifrågasatte sin egen intelligens, växelvis bara köttade för att det kändes bra att kötta och växelvis stönade och stånkade av utmattning.

Det var Ida som höll i dagens pass och det var gammaldags hederlig spyfys. Finns inga andra ord. Oändligt kräkjobbigt och samtidigt lite härligt.

Vi värmde upp på olika sätt och sen gick vi på dagens cirkelfys. Boxjumps, armhävningar, utfallsgång, sidohopp över stock, höftlyft med fötterna på stock stod på schemat. Först två varv direkt efter varann med 45 sek arbete/15 sek vila. Sen fick vi "vila" lite extra vilket betydde att springa ett varv runt sjön och köra tricepsdips tills alla var tillbaka. Snacka om totalt döda ben efter i går... Därefter tre varv till i cirkeln och så ett löpvarv till och vila i plankan. Andra löpvarvet kändes något lättare än första men det var inte mycket tryck i kroppen i styrkeövningarna och de där sidohoppen över stocken ska vi bara inte tala om....

Vi joggade en kortkort bit och så ställde Ida upp oss på två kolonner med ganska långa avstånd på båda hållen. Sista paret skulle springa slalom fram i eget led, spurta till soptunnorna och tillbaka och ställa sig längst fram. De som stod i kolonnerna gjorde under tiden olika övningar - jogg på stället, upphopp, armhävningar, situps, rygglyft m.m. Vi "förflyttade" oss framåt på detta vis med kortare och kortare löpsträckor tills vi nådde soptunnorna.

Sen joggade vi ut på gräset, Ida hojtade "skydd" och vi ålade en bit. Försökte oss på orm-ålning där man håller varandras fötter men det gick ärligt talat sådär. I stället fick vi ta oss fram med burpees och det är ju som bekant världens sämsta förflyttningssätt. För att "underlätta" ytterligare skulle paret längst fram på Idas kommando göra en kullerbytta, springa längst bak och fortsätta framåt med burpees. Vackert. Springa efter kullerbytta = irländsk julafton :-D

När vi såg för trötta ut fick vi jogga igen, bort mot motionsgården. Fast nä, det var inte slut ännu, utan de två leden fick vända sig mot varann och så körde vi situps på led och höll i varann. 100 situps blev det, otroligt starkt jobbat! Vi pausade lite emellanåt och fick andas men annars kämpade vi bara på mot 100 stycken. Som grädde på moset blev det lite sneda situps och sidoplankor innan vi avslutade med ynka 25 upphopp som vi knappt orkade :-) och så skön stretch.

Det tog emot ordentligt att jogga hem och jag mådde skapligt illa - sådär att jag precis klarade av att få i mig en proteinshake innan jag gick och duschade och sen har jag fått i mig en ganska matig smoothie och några rostade mackor. Äta varm mat fanns inte på kartan, det blir ofta så efter de där riktigt tuffa passen när jag har tagit ut mig riktigt.

Jag är fortfarande inte säker på att det var världens bästa idé att NMT'a i kväll men jag gjorde det i alla fall. I morgon är det styrketränings dag igen. Fast JO jag ska ta en vilodag innan Blogger Boot Camp, promise :-)

Inga kommentarer: