onsdag 5 mars 2014

NMT - lämna komfortzonen

Jag hade nöjet att leda kvällens NMT-pass och passets ledord var att ta sig utanför komfortzonen. Korta intervaller med hög intensitet varvades med mer tekniska övningar.

Först värmde vi upp med lite följa John-lek tills alla var genomvarma. Sen var det rakt på Tabata-intervaller med explosivitet. Tre övningar, 8 x 20 sek med 10 sek vila och 1 min vila mellan övningarna. Först grodhopp, sen skridskohopp, sist utfallshopp. Trötta ben, sa gänget!

För att vila benen gick vi rakt på 2 x tabata för bålen. Första med sidoplanka växelvis höger och vänster, andra med växelvis "simmaren" och sälrullningar.

Då hade ju flåset fått vila lite så vi körde GPP helt enkelt. Helt klockren övning. Burpees, jumping jacks, skidhopp, burpees, jumping jacks, mountain climbers. 30 sek av varje, ingen vila mellan övningarna, men 1 min vila mellan varven. 3 min arbete, 1 min vila - fyra gånger.

Vi avslutade med ännu en härlig helkropps-tabata - växelvis axelpressar i stående hund och rygglyft. Sen var klockan så mycket att vi körde jägarmarsch tillbaka till utgångspunkten med fokus på sprint framåt. 25 upphopp och stretch, klart!

Kvällens citat var "Oh vad de e skönt med gräsmattor!" vilket nog summerar känslan ganska bra. Det var rätt mycket deltagarkollaps på gräsmattan emellanåt.

Som vanligt var det härligt att instruera, det ger mycket energi. Nu ska jag packa väskan inför i morgon - benpass på menyn. Puh. Känns redan nu att det kan bli jobbigt!

Inga kommentarer: