torsdag 20 mars 2014

Blåbärsfläckar, bänkpress och allmänt tjohoo!

Tips från coachen: Om man till exempel har kvarg och blåbär i sin termosmugg för att man ska äta det efter sitt pass på gymmet - så kan jag tipsa om att man ska stänga muggen ordentligt och eventuellt lägga den på nåt o-ömt. För till och med världens bästa termosmugg är inte tät när man inte skruvar åt locket. Och i dag var det tur att jag hade en reservkofta på kontoret, för min ljusrosa tröja var så blåbärsfläckig att den åkte raka vägen i soporna :-(

Det var dock bara att svära klart, hysta i sig aminosyror och traska ut i gymmet - med en viss längtan och studs i steget. Jag VILL ju vara där! Jag hade långa diskussioner om jag skulle köra bänkpress- eller marklyftspasset, men lite klok sparring gav svaret: bänkpress. För jag vill inte ha trötta baksidor på lördag då det är dags för laktattröskeltest!

Bänkpress/bröst/armar på menyn alltså. Det där passet som teoretiskt sett är splittens "lättaste" men i h-vete heller... Bänkpress - uppvärmning med 20 och 30 kg, sen 4 x 8 på 40 kg (öka nästa vecka!) och så ett gäng snabba reps med bara stången. Vidare till hantelflies som var astronomiskt jobbigt just i dag. Och tricepsdips... tack för gummibandet. Åttorna var riktigt tunga i dag.

Vidare till övningarna för triceps och biceps. Enarms tricepspress, bicepscurls med rep och bicepscurls i kabelmaskin. Det brände ordentligt i armarna och schysst pump var ett faktum!

Sen duschade jag (med vissa besvär), fixade till mig och stack till jobbet - och åt upp de där förbenade blåbären! Orsakade en mindre jordbävning några chefsnivåer högre upp (hoppsan!), noterade att vi vunnit ett mål i förvaltningsdomstolen (bra sak!) och förklarade formler i ett Excel-ark för nån som inte var fullt så formelnördig som jag. Cyklade hem i strålande solsken och åt mellanmål.

Och sen - jo, sen gjorde jag äntligen slag i saken och fixade kompletteringarna till min ena tenta från höstterminen. Den andra skickade jag in i måndags. För nu ska de poängen in - jag har en plan för dem :-)

Inga kommentarer: