torsdag 27 mars 2014

What day is it today? It's LEG DAY!!!

Yes, så blev det - leg day på två sätt. Tjohoo!

Upp och äta frukost (sur mjölk, uäkkkk.... sista förbrukningsdatum i dag och kartongen var oöppnad...totalt orättvist!), packa smoothiemuggen och cykla till gymmet. För att träna det där benpasset som är hysteriskt jobbigt men väldigt tillfredsställande!

Väl medveten om att baksidorna fortfarande var stela efter tisdagens marklyft var jag extra noga med att värma upp. Rörlighetsövningar med pinne, djupa knäböj och sånt - och lite rotatorcuffövningar slängde jag också in för axlarnas skull.

Sedan börjar passet lite snällt med knäböj och jag körde några uppvarmningsvarv med lättare vikt innan jag drog igång på riktigt med tunga åttor. Puh. Vidare till splitböjen som har en förmåga att få mig att bli totalt vinglig och sen, efter bensparken, finns det inte mycket kräm kvar i benen!

Tur då att nästa station är axlar. Härliga, stabila militärpressar. Sidolyft i kabel - en övning som Martin kallar för "a humbling exercise" för att man klarar sjuuuukt lite vikt och ändå känns den aptung. Avslutade med shrugs och kände mig lite allmänt superstark så jag ökade glatt från 2 x 15 kg till 2 x 20 kg. Oh yeah :-)

Dags att dra vidare till jobbet. Jobbade i Fivefingers i dag för jag hade ett visst behov av att känna mig lite extra grounded. Det funkar. Jag är tryggare och lugnare OCH som bonus blir folk glada när de ser mig, de pekar på mina fötter och skrattar. Win-win-situation! Efter sista mötet packade jag ihop mig och cyklade hem för mellanmål och omladdning.

Instruktörsdags på NMT och när jag nu hade jättetrötta ben var det väl bara rättvist att NMT-gänget också fick trötta ben, eller? Tabata-intervaller i parti och minut blev det. Grodhopp och skridskohopp och utfallshopp. Lite bålövningar emellan och så GPP med burpees, jacks, skidhopp, burpees, jacks, mountainclimbers. 3 x 3 minuter där med 1 min vila. Fantastiskt. Vi avslutade med en omgång axelpress med kompis innan vi joggade tillbaka med trötta ben och klarade 25 upphopp och en skön stretch. Jag misstänker att deltagarna inte kommer älska mig så värst mycket i morgon men de tackade för ett bra pass i kväll åtminstone!

I morgon är det freeeedag. Jag hade helt överentusiastiskt bokat mig på ett "buren"-pass men jag har en tandläkartid. Som involverar lite läskiga saker och bedövning. Så jag tror inte jag är så jättesugen på att träna efter det - och är jag det får jag väl åka till gymmet och underhålla mig själv, det går det med. Annars går det nog ingen nöd på mig på träningsfronten för det lutar åt dubbla NMT-pass på lördag!

Inga kommentarer: