tisdag 11 mars 2014

Supertusingar med B.A.B.Y. Runners Team!

I morse kände jag hur hela kroppen var seg och trött - så efter en tids velande lyssnade jag på kroppen och gick och la mig och sov en timme till i stället för att dra till gymmet. Klokt beslut, tror jag!

Efter en arbetsdag var det dags att sticka till Bulltofta och coacha B.A.B.Y. Runners Team. Jag var assist-coach i dag, Ida hade huvudansvaret för passet, men vi hjälps ju åt och jag hade lovat hålla i löpskolningen. Ett tiotal tjejer dök upp och vi drog igång. Först en gemensam lättare uppvärmning innan jag löpskolade medan Ida kutade iväg och dukade för kvällens intervaller.

I kväll körde vi låg skipping, högt knä i vart tredje steg och vanliga höga knän, hälkick i vart tredje steg och vanliga hälkickar. Sedan den ondsinta kombinationen av högt knä - hälkick - fotombyte - högt knä - hälkick - fotombyte etc... Mycket koordination! Vi fortsatte med Ravellisteg, sprintstarter, sidolöpning och månsteg.

Sedan joggade vi ca 1 km i elljusspåret och mötte upp Ida där hon hade "dukat" för supertusingar. Man kan köra supertusingar på många sätt och i dag hade Ida helt enkelt mätt upp en sträcka på 100 m och markerat med koner upplysta med cykellampor. Underbart enkelt och funktionellt. Vi sprang 100/200/300/400 m med 30 sek ståvila emellan och 2 min setvila. Jag hade 3 stycken som hängde på mig som fart- och tidshållare men det fanns många olika hastigheter i gruppen och det är inte svårt att räkna till ca 30 sek vila. 2 min setvila körde vi gemensamt när alla hade sprungit sina 4 intervaller så de som var snabbast fick lite längre vila för att det skulle fungera i dag.

Sedan körde vi två omgångar tabata-intervaller. Första omgången med växelvis planka och armhävningar, andra med växelvis knäböj med hopp och mountainclimbers. Jag kan meddela att gårdagens pass gav sig till känna i både magmuskler och lårmuskler....

Vi joggade dryga kilometern tillbaka till motionsgården där vi avslutade passet med stretch och beröm. Det blev nästan 5 km i dag så de som vill springa Vårruset kan känna sig väl förberedda!

Inga kommentarer: