söndag 16 mars 2014

Blogger Boot Camp 2014 - rapporten

Blogger Boot Camp tenderar att vara svårt att förklara för icke-invigda. 180 träningssugna personer som samlas på nåt ställe och tränar hela dagen - är vi galna eller? KAN man ens träna så mycket utan att gå sönder? Och kan man vara så många utan att det blir kaos?

Svaren på frågorna är i tur och ordning - förmodligen, ja, och ja.

Blogger Boot Camp är som en lekstuga. Det finns sex olika pass under dagen. Under varje pass väljer man sen på olika träningspass eller föreläsningar. Mellan passen är det pauser för ombyte, mingel och häng hos sponsorerna, och vi har också en längre lunchpaus där förbokad lunch serveras och där man hinner prata lite mer och kanske handla prylar eller ta en dusch.

Men mest av allt är det ROLIGT. Att få vara med andra träningsglada en hel dag, träna något man aldrig har gjort förr, highfivea med nya kompisar och lyssna på föreläsningar om intressanta ämnen. Sen blir man så här glad:


Dagen började annars sådär. Med snöblandat regn, två plusgrader och blåst - riktig Skånevinter alltså, trots att fredagen var finfin och vårlik. Well, bara att gilla läget - men nog ojade vi oss lite när vi gick från Östra Station till KTH-Hallen med alla våra grejer!

In i värmen, hitta omklädningsrum, skåp och goodiebag (mer om den sen) och fixa inför första passet som väldigt lämpligt var utomhus. Löpning och teknikpass med Malin Ewerlöf. Regnet hade upphört när vi gav oss ut, visst var det lite småkyligt men eftersom vi höll oss mest i skogen var blåsten inte så jobbig. Jag har tränat löpskolning för många instruktörer men Malins pass var lite extra allt. Först och främst är hon en väldigt tydlig och pedagogisk instruktör som berättar om syftet med övningarna och tar sig tid att ge individuell feedback. Sen bjöd hon på löpskolningsövningar jag inte hade gjort förut, och sist men inte minst sprang vi en riktigt rolig intervallstege som jag tänker återanvända för den funkade otroligt bra! Passet drog över lite på tiden men vi hann tillbaka i tid för ombyte och gruppfoto.

(foto: Uppochhoppa.se)
Näst på tur var Casall HIT. Åh, en favoritklass. Kul uppvärmning och sen stationsträning - 9 stationer med två (eller ibland en) övning(ar) på varje. Högt tempo, pepp, svett och glädje. Älskar't! Vi fick göra "stjärnan" med viktväst, utfall med rotation med sandsäck. springa och dra tunga slädar, göra indianhopp i resistance ropes, hoppa hopprep, göra burpees m.m. De tre instruktörerna Frida, Isabell och Somayeh kutade runt mellan stationerna och peppade och instruerade och det var helt enkelt riktigt, riktigt bra. Vi använde flera roliga redskap men det slutade faktiskt med att jag köpte ett som vi INTE använde men har önskat mig länge: En löparfallskärm. Åh, så roligt! Jag ska testa den i mörkret på fotbollsplanen nån dag när ingen ser... innan jag vågar mig ut i dagsljus :-)


Ordentligt genomsvettig gick jag bort till SodaStream och passade på att hämta ut min flaska med deras nya naturliga läsk för den behövdes. Koncentratet är fruktosbaserat och lågkalori utan konstiga sötningsmedel och smaken var god - jag ska leta upp det och ha hemma som alternativ till bubbelvatten. Sen festade jag till det med ett torrt linne innan jag gick på föreläsning!

Sista passet innan lunch var "Från milen mot evigheten" med Ann-Sofie Forsmark. Som är en fantastisk ultralöpare, organiserar Tjejmarathon och ja.... lite av en idol. Hon berättade personligt om sin resa inom ultra och jag blev galet inspirerad. Det syns på henne hur mycket hon älskar att springa långt och jag längtar till att få göra det själv den 8 juni. Motivationen för långpass har aldrig varit så stor som nu! 


Sedan var det dags för lunch. En matig pastasallad med groddar, bönor, lax, ägg och räkor väntade på mig och en proteinförstärkt chokladmjölk från Cocio blev en lämplig efterrätt innan jag tog en runda hos sponsorerna och kollade in vad de hade att erbjuda oss. Tävlade lite i knäböj i Casalls monter och pratade med Holistic en kortis.


Efter lunchen var det premiär för Kettleworx - en förkoreograferad kettlebellklass. Bodypump meets kettlebells, ungefär. Det var ett intensivt, roligt och tokjobbigt pass med väldigt duktiga instruktörer. Vi fick testa på styrkeupplägget och cardioupplägget och jag svettades floder. Många snabba byten och fullt ös, tummen upp för det! Dock tycker jag att man lägger lite för lite fokus på tekniken - precis som för bodypump - och jag är lite tveksam generellt sett till förkoreograferade styrkeklasser för stora grupper. Men för mig, i går, var det roligt och tufft.

Det passade oförskämt bra med ytterligare en föreläsning som vila efter det passet och jag lyssnade på Jacob Gudiol från Träningslära som pratade om syfte och specificitet när det gäller träning. En väldigt matnyttig föreläsning som dels bekräftade mig i att jag gör rätt med min träning men också påminde om att jag måste fortsätta hålla fokus på syftet. Så att alla pusselbitar understödjer varandra.

Som avslut på dagen instruerade Jessica Clarén passet "Flow and Grace". Ett mjukt och underbart avslut på dagen. Jobbig och välbehövlig stretch och rörlighet, och massor med kärlek till kroppen och träningskamrater. Tack, Jessica, för att servera just det passet som jag behövde!

Vi tog oss hem en sväng för dusch, middag och fix innan vi mötte upp gänget på Scandic Anglais för mingel och prisutdelning. Vi kammade hem varsitt pris från Craft för en fin bild i photoboothen, inte fy skam!

Och så var det goodiebagen, då. Blogger Boot Camp sponsrades i år av Casall, SAFE Education, SodaStream, Holistic, Superfruit, Cocio, Gainomax och Fazer. I goodiebagen fanns: Shaker, presentkort, greens-pulver och bars från Superfruit. Fribiljett till workshop från SAFE. Rågkullor och Dumle Dark från Fazer. Proteinberikad chokladmjölk från Cocio. Proteindrink från Gainomax. Bar från Swebar. Vitamintillskott och nagellack från Apoteket Hjärtat. "Bara bär" från Finnerödja - i min utgåva var det med havtorn och mango och det ser jag fram emot att testa. Ett helt kilo proteinpulver från Holistic. Munspray från Coldzyme. T-shirt från Casall HIT. Rabattkupong från Casall. Många nya produkter att testa och jag kommer blogga om dem så småningom!


Goodiebag - foto (c) Träningsevent.se och uppochhoppa.se

Tack till Mela och Sofia, alla funktionärer och alla sponsorer för en fantastisk dag! Och tack till alla nya träningskompisar - visst hade vi kul tillsammans!

2 kommentarer:

uppochhoppa sa...

Tusen tack för så fina ord om eventet och så himla härligt att du hade en bra dag. Du är grymt stark Pernille!!!

Varma kramar!
ps, skulle uppskatta det massor om du gjorde copyn av bilden till en riktig länk! KRAM!

Pernille sa...

Fixat, Sofy :-)