tisdag 4 mars 2014

Coop, Vårruset och B.A.B.Y. Runners Team samarbetar!

I går var det kick-off för ett förhoppningsvis framgångsrikt samarbete. Coop är huvudsponsor för Vårruset, och B.A.B.Y. och Vårruset är partners - så nu kör vi!

Det innebar att vi fick lov att medverka på Coops inspirationskväll inför Vårruset i går och presentera oss för alla löpsugna kvinnor som var där. Ni som bor i Stockholm och Örebro har fortfarande möjlighet att gå på evenemanget - gör det!

Först kom Sara Begner och pratade om bra mat. Att man kanske inte alltid behöver bygga om hela sin kosthållning men att man kan börja äta mer grönsaker, helt enkelt. Testa nya sorter, göra nåt nytt med bekanta grönsaker, satsa på det som är i säsong, och se grönsaker mer som mat än som tillbehör. Japp - jag är helt med på banan.

Sen var det dags för Martina Haag. Jag har hört henne föreläsa om vägen från soffpotatis till löpare en gång tidigare men det var precis lika roligt den här gången. Eller kanske lite extra roligt - för det var nämligen en teckenspråksolk med på scen i går och det gav en extra dimension till Martinas rätt så livliga kroppsspråk!

Efter föreläsningarna när alla var laddade för löpträning delade vi ut flyers och pratade om löpträning med B.A.B.Y. Runners Team så det stod härliga till. Det känns som om vi kan få ett gäng nya medlemmar, det var många som lät positiva när vi pratade med dem.

I kväll var det träningsdags med vår special guest star, Majja. Majja är sjukgymnast och hade lovat oss ett kort inslag om prehab, skadeförebyggande övningar och vad man särskilt ska tänka på som löpare. Det blev en matnyttig genomgång av balans, bålstyrka, rörlighet, knäkontroll och fötter innan vi drog igång själva passet. Några enkla uppvärmningsövningar med fokus på att få igång hela kroppen först, sen löpskolnings- och teknikövningar av olika slag.

En kort jogg bort till en fin backe där vi först körde 15/15-intervaller i fem minuter på flacken för att sen köra backintervaller i 10 minuter. Vi körde kort genomgång av backteknik först och så turades Nellie och jag om att leda gänget eller att stå vid sidan och hojta instruktioner och pepp. Det blev bra teknik och bra tempo på hela gruppen i dag, fantastiskt!

Efter en kort nerjogg avslutade vi med "bokstavsplankan", en av mina absoluta favoritövningar, och en rörlighetsövning för helkroppen innan vi tackade för kvällens pass. Bra jobbat, allihop!

Inga kommentarer: