lördag 1 mars 2014

NMT - schlageryra i leran!

Lördag - och NMT med Ida. Vi var ett tiotal deltagare och en teckenspråkstolk som var pigga på att hänga med ut i leran på St Hans i dag. Och det var roligt som vanligt! En grå och disig dag blir alltid roligare av NMT.

Vi värmde upp med diverse olika övningar innan vi kom till dagens huvudmeny - löpning, styrka och schlager. Oh yeah! Vi delades in i två lag. Några deltagare skulle springa först ett varv upp på backen och ner igen, hämta varsin ledtråd hos Ida, springa ett varv till och sen byta plats med resten av laget. De körde under tiden 10 burpees, 10 situps, 10 rygglyft, 10 burpees... etc. Ledtrådarna hängde ihop och skulle tillsammans bli en schlagerlåt. Det var inte helt lätt! Vi körde övningen två gånger, andra gången med slätlöpning och övningarna mountainclimbers, tricepsdips, situps.

Jag märker av att jag inte har sprungit så mycket och så snabbt under vintern, jag har lite svårt att trycka på. I styrkeövningarna har vinterträningen däremot gett resultat som sjutton. Armhävningarna känns lättare, med bättre teknik, tricepsdips på bänk känns enkelt, hela kroppen är stark. Härligt!

När vi var klara med den omgången sprang vi på en kolonn och körde kombinerad följa John och jägarmarsch - den längst bak sprang längst fram och hittade på nytt förflyttningssätt. Vi körde jämfotahopp. Jag landade där det var lerigt och fick inte grepp. DUNS ner på rumpan i lerpölen :-) Under förflyttningen passerade vi världens gulligaste pudel med en väldigt stor frisyr som tittade på oss som om vi var halvgalna!

Mellan varven bad Ida oss samla ihop oss till ett led och ta varandras händer och göra antingen situps eller knäböj i takt medan hon gick igenom lösningarna på schlagerledtrådarna. Vissa var klurigare än andra kan man säga ;-) Diggiloo-diggiley hade alla nog gissat medan Michelangelo var svårare att klura ut. Vi vände tillbaka och joggade mot Fäladshallen med lite avbrott för kampövningar. Sen blev det magövningsparty med standups och press-planka där kompisen pressar ner en, både vanlig planka och sidoplanka. Kul - och extra kul för att jag kände mig superstark!

Nån optimist föreslog 50 upphopp och så blev det innan en välbehövlig stretch. Hemma, efter lunch, blev det semlepremiär!

Sen har vi spånat på ett superlångpass på Österlenleden i april och jag har varit en sväng i J's och mitt hus och packat lite flyttlådor. Inte mycket grejer kvar, bara lite möbler att flytta, sen är det äntligen slut och vi kan börja boa in oss ordentligt. Det är lite påfrestande att bo i möbel-limbo i över ett år - att egentligen behöva nån möbel men veta att den står nån annanstans för att det ska vara trevligt och fint inför visning, så det är onödigt att köpa en ersättning för man får ju hem den där prylen - sen. Fast när det där "sen" skulle bli har vi inte vetat. NU vet jag, nu räknar jag ned. Snart så!

Inga kommentarer: