onsdag 12 mars 2014

NMT - lite mer intimt!

På kvällens pass hade jag bara fyra deltagare varav en med ryggskott. Jag hade lagt upp ett pass som var anpassat för betydligt flera deltagare men det var bara att kasta bort det och börja om från början med några minuters varsel. Jahapp....

Men lika mycket som jag älskar de stora passen med många deltagare och full fart - lika mycket njuter jag av att ha bara ett fåtal deltagare och kunna ge dem egen uppmärksamhet. Teknikfixa, rätta, hjälpa, variera en övning... det är så mycket man hinner göra med en liten grupp som inte hade gått med en större grupp.

Vi värmde upp med att turas om att jogga på gräsplan fram och tillbaka och göra uppvärmningsövningar som deltagarna fick hitta på. När vi väl var genomvarma passade jag på att köra lite löpskolningsövningar också, även det är enklare med ett fåtal deltagare när man hinner se allas teknik och kan korrigera.

Därefter gick vi bort till backen och sen blev det ålning, björngång och löpning upp i backen, löpning ner, och så 5 armhävningar, 10 situps, 15 rygglyft och om igen ett antal varv. Hela tiden med teknikkorrigering på styrkeövningarna och lite assistans till kvällens ryggskott (jag har ju varit där själv för inte så länge sen så lite vet jag vad som kan funka och vad man behöver tänka på...)

När vi hade varvat klart på den övningen tog vi oss upp i backen och jobbade med bålstyrka och stabilitet - och så fort man tröttnade fick man springa ett varv ner och upp igen. Det blev stjärnan, draken, simmaren, atomic situps, knä till armbåge, en utfallsvariant, Spiderman och kanske nåt mer. Och teknikfix och teknikpet, såklart. 

Vidare ut till elljusspåret för trepersonersstafett - ni vet, två i ena änden och en i andra, en av de två kutar till andra änden och löser av och så rullar man på så. Sprinttempo. Medan ryggskottspatienten fick jobba med utfall på alla håll och kanter så länge.

Färdigkutat och ner till motionsgården för att köra upphopp och avslutande stretch! Det var roligt att instruera i dag. Njutbart.

Inga kommentarer: