lördag 22 mars 2014

Lördag: NMT, laktattröskeltest och en liten buffémiddag...

Man kan hinna med en hel del på en lördag. Som att gå upp i god tid och äta frukost med både gröt och mumsiga mackor med ost och marmelad. Och hinkvis med te, tidningen och P4. Sen kan man cykla i solen ner till Bulltofta för att leda ett livat NMT-pass. Atleterna fick i dag springa diverse intervaller med lite fysövningar däremellan och på slutet en cirkelövning där en sprang uppför branta pulkabacken och ner medan de andra gjorde parövningar och så lite komplicerade byten emellan. Men det funkade. Det blev en låååång jägarmarsch tillbaka och alla var nog rätt slitna sen tror jag!

Efter lunch och klädbyte var det dags att ge sig av mot Lund för laktattröskeltest som Coach K Runners hade organiserat. Fysiotest kom ner från Båstad och tog hand om oss, 5 personer i taget, med pulsklocka och blodprover och hela alltet.

Efter en kort introduktion och ett inledande blodprov drog vi i gång. Vi rörde oss på en 500 m-slinga och tog blodprov varje kilometer - alltså två varv på varje pulsnivå. Första varvet skulle vi ligga på 100 slag per minut. Sen blodprov (kapillärprov på mina fingrar när de är kalla är inte helt lätt!). Nästa varv 120 slag per minut och det var verkligen udda - varken gång eller löpning utan nån mittemellangångart! Nästa steg var 135 slag per minut vilket är väldigt skönt - långpasstempo. 150 slag per minut var mindre kul - lite för snabbt för att vara bekvämt men inte snabbt nog för att vara riktigt roligt. Därifrån gick det utför kan jag säga - 165 slag per minut var hemskt och sista varvet skulle jag maxa. Urk! Spykänslor och tunnelseende på den alltså....

Men då var det klart och jag promenerade ett varv på slingan för att skölja ut mjölksyran lite. Pulsklockan plockades av och pulsbältet tvättade jag av för näste löpares skull. Och så åkte vi hem och åt kanelbullar och tog en dusch. Skönt.

Sen var vi sugna på mycket mat så vi åkte in och åt asiatisk buffé på Rose Garden. Säga vad man vill om asiatiska bufféer men det har stället är faktiskt bra. Helt okej sushi, bra grejer på buffén, riktigt bra och välskyltad mongolian barbecue (plus för att såserna numera finns hos kocken så att folk inte håller på och vevar fel slevar i såserna och blandar dem...) och så pass bra fart i restaurangen att det fortsätter vara fräscht. Sen tycker jag efterrätterna är lite roliga. Friterad kokospudding liksom... mysko eller gott? Har inte bestämt mig men äter den varje gång ändå!

Det var min lördag det. I morgon är det långpassdags. Men först: Gladiatorerna!

Inga kommentarer: