söndag 2 mars 2014

Söndag = träna baksida!

Vecka två med nytt träningsupplägg är sällan lika smärtsam som vecka ett. Träningsupplägget börjar kännas bekant, tekniken sitter lite bättre och jag vågar ta ut svängarna och djupet och lasta på lite till utan att ha nån som övervakar mig. Träningen känns fortfarande jobbig, precis som den ska, men inte så att jag vill ge upp halvvägs i varje pass som förra veckan.

Fast det kommer ändå ta ett tag innan jag lär mig älska det här passet för baksidan. Allting börjar med ett marklyft - älskade hatade marklyft som jag fortfarande har det lite kämpigt med. Men det går att köra skapliga åttor med 70 kg och så även i dag. Ensam tjej bland alla grabbarna i Friskis' tunga avdelning. Som vanligt.

"Finnen" i kabelmaskinen sen - här finns det mycket jobb kvar på tekniken och jag skulle behöva en träningskompis som utmanar mig att gå lite djupare och räddar mig när det skiter sig. I dag jobbade jag först med åttor med lite mindre motvikt, sen lastade jag på ordentligt för att köra några djupare set. Valde i dag att köra lårcurls i maskinen med sittande i stället för liggande position för att testa hur det kändes - jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken variant som ger bäst kontakt.

Sen var det över till övre delen av ryggen med chins (gummiband och full rörelselängd i dag), rodd i TRX, skivstångsrodd och latsdrag i kabelmaskin med två handtag. Bra kontakt och bra tryck - gillas!

Sen hem för dusch, Vasaloppsmålgång (högdramatisk), mellanmål och så ut i bilen för en sen familjelunch. Begränsat vettigt att åka 2 x 1½ timme för att luncha i 3 timmar men ibland blir det så. Inte mycket att göra åt men det var den söndagen. Ny vecka i morgon och nya utmaningar!

Inga kommentarer: