tisdag 1 juli 2014

Bee in your bonnet?

Nä, turligt nog inte. Däremot var det en liten humla som fastnade i min cykelhjälm på väg till jobbet i morse så jag var tvungen att stanna och skaka ut den ur hjälmen innan jag fortsatte. Jag vet att humlor är snälla men man kan ju bli lite desperat om man sitter fast....

Dagen började på gymmet. Ben och axlar var planen och det genomfördes till punkt och pricka och med högre vikter än förra veckan. Lustigt nog är jag mindre trött och seg i benen - det är som om det där första passet blir en chock för kroppen men sen nästa gång blir det "javisstja, det där har jag ju gjort förut" eller nåt i den vägen. Knäböj, splitböj, benspark, sedan stelbent promenad tvärs över gymmet och militärpress, sidolyft för axlar, shrugs.

Jag har landat i den där mentala fällan med militärpressen igen. Att jag verkligen inte tror på att jag får upp stången om det är minsta lilla viktskiva på den. Och det är helt korkat när jag vet att jag klarar 35 kg att stå och ångesta över 20 kg! Men det är inte så mycket att diskutera. Jag måste förbi den där punkten så i dag slängde jag på två små löjliga 1,25 kg vikter och det gick alldeles jättebra. Sen är det bara att fortsätta öka med 10% i veckan :-) Ökade på i knäböjen i dag och i bensparken. Splitböj tar emot lite för nästa vikt efter 2 x 12 kg är 2 x 15 (hantlar/viktskivor) eller 2 x 16 (kettlebells) och det känns som en helt enorm ökning! Men nån gång så... För övrigt var det totalt sett ett bra pass med bra tryck och tempo, hade dock behövt komma lite tidigare till gymmet så jag slapp stressa mig igenom duschen för att hinna till jobbet i tid. Lärdom till nästa vecka :-)

Efter jobb cyklade jag hem och förberedde kvällens pass med B.A.B.Y. Runners. De fick smaka på lite NMT-uppvärmning eftersom vi skulle transportera oss ut till kossabacken så jag organiserade dem helt enkelt i två kolonner och så körde vi gång, jogg och uppvärmningsövningar på vägen ut och lite löpskolning på grusvägen innan det var dags för backe. Vi körde 4 set om 4 x 30 sek upp, 30 sek jogg/gåvila neråt med 1:30 setvila så att man hinner ta sig hela vägen ner till backens startpunkt. Kossorna var väldigt intresserade får jag säga - tur att de är snälla....

Vi körde lite cirklar med bålstyrkeövningar i 30-sekundersintervaller innan vi transporterade oss tillbaka igen med jägarmarsch och lite samarbetsövningar på vägen. Skön stretch och så var tiden ute och passet slut.

Inga kommentarer: