söndag 20 mars 2016

Ajsomfan mina ben...... men jag SPRANG!

Vi bestämde oss för en eftermiddagssväng till gymmet nu när Joakim för en gångs skull inte skulle åka iväg klockan sex på söndagen. Det var hyfsat folktomt och jag bestämde mig för att köra ett rejält benpass.

Man kan säga så har: Det är egentligen ganska svårt att vara PT för sig själv men efter att ha haft Maddes kompetenta vägledning i ett år så har jag tydligen lärt mig sätta ihop bra träningspass. Särskilt benpassen är jag bra på att få väldigt vidriga. Fyyyyy så tungt det blev i dag!

Jag började med lite uppvärmning och så körde jag frontböj. Både för bålstabiliteten och för att det är lite snällare vinkel för hälsenan. Som bonus satte jag ett gummiband runt knäna för att påminna mig om att trycka dem utåt på vägen upp och aktivera höftens utsida. Det funkade, kan jag säga! Sen körde jag enbenspress och sidoliggande enbenspress i benpressen. Aj min rumpa..

Mera fokus baksida blev det då jag fortsatte med enbens rumänska marklyft med 16 kg kettlebell och sen fick framsidan en omgång också i bensparken. Tunga sådana med lååååång excentrisk fas. Ajaj. Sen ställde Joakim upp som support i övningen "finsk pinne" och han är som vanligt betydligt mer engagerad än när jag använder mig av ribbstolen som support :-D Som bonus supersettade jag övningen med "krabban" (sidledes gång med gummiband runt knäna) och det supersetet kan jag rekommendera om man är lite masochistiskt lagd. Uäh, baksidorna och rumpan....

När jag stod i duschen (bra timing, jag vet) bestämde jag att jag ändå skulle springa en runda i dag. En kortis. Så fort vi kom hem drog jag på mig löpartightsen och stack ut. Växelvis gång och löpning fast mest löpning - jag orkar bara 5-600 m innan flåset tar slut. Lyckligast blev jag över att få vara ute på en skogsstig och känna att kroppen var lätt och stark fast benen var ganska trötta, steget håller ihop och är lätt och bra.

Jag är medveten om att jag springer mot bättre vetande. Att jag egentligen borde vänta på ultraljud av hälsenorna. Men jag har väntat i en månad och det är vår ute och i dag stod jag inte ut längre, i dag behövde jag känna att det går. Är det stelt och ömt i morgon så vet jag varför - är det inte så är det bra, då kan jag fortsätta springa försiktigt. Skulle dock inte rekommendera mina kunder att göra som jag, bara så ni vet!

Inga kommentarer: