lördag 5 mars 2016

Lördag. Ehm... dubbelpass? Ja. Ahem.

Det bara blidde så. Typ.....

Joakim bestämde sig för att träna NMT. Jag tänkte inte hänga med eftersom det förmodligen inte vore så lysande bra för den där hälsenan. I stället drog jag igång ett yogapass för jag missade gårdagens. Och sen, efter 25 minuters yinyoga, kändes det så bra så jag körde ett pass till på en halvtimme med ett lite mjukare flöde. Efter det fixade jag lunch så vi kunde äta när Joakim kom hem.

Efter-lunch-lugnet sänkte sig, Joakim och katt sov i soffan, jag svarade på lite PT-mail och drack te. Sen annonserade han att han skulle till gymmet och köra ett pass till. Really? Om jag ville hänga med? Ehm. Träningsvärk, ju. Ganska mycket träningsvärk. Fast det var rätt uppenbart att Joakim gärna ville ha sällskap och jag kände egentligen inte för att släppa iväg honom ensam i två timmar till. "Du kan ju köra ett lugnt pass med lite rehab och rörlighet, du behöver inte ta i som fasen..." Jo tjena.

Så jodå, jag packade min väska. Tänkte att jag kunde köra lite rygg och mage i alla fall för det gjorde jag senast i tisdags. Fast "lugnt" vet jag inte om det blev. För jag är inte jättesnäll när jag är PT för mig själv. Jag borde träna chins men det kände jag att jag inte orkade. Så jag började med axelprehab och sen liggande rodd i kabelmaskin och vanlig enarmsrodd innan jag tänkte mig räckhäv i smithen. Kom sen på att jag ju för några år sen gjorde räckhäv med fötterna på en balansboll och behövde testa. Det går fortfarande :-D Mycket roligt, också!

Pullovers med 12 kg hantel, liggande på boll. Situps med medicinboll och liggande på boll. Också en gammal favorit och rolig! Avslutade med två favoriter - Mo Farahs variant på sidoplanka på BOSU och diagonalt knä till armbåge med händerna på BOSU. Bålstabilitet, jatack!

Det blev möjligen inte världens lugnaste pass men det var förvånansvärt bra tryck efter en ganska tuff vecka både träningsmässigt och i övrigt.

I går sa en av gymstammisarna till mig att jag såg himla trimmad och stark ut - i dag ställde jag mig på vågen vilket jag inte borde ha gjort för jag vägde några kilo mer än jag tycker att jag borde. Fast jeansen jag köpte i somras sitter ju fortfarande bra trots några pluskilon? Tja, vete tusan vad grejen är. Eller var kilosarna sitter. Orkar inte riktigt bry mig om siffrorna på vågen men tänkte ändå att jag skulle försöka öka på transportcyklingen åtminstone och se om det gör nån skillnad.

Lyckligtvis vägde jag mig före passet och inte efter så jag hade liksom fått ut viktångesten under träningen så vi knatade upp i stan och åt pizza och tiramisu innan vi stack hem. Nu landad i soffan med vindruvor, rotfruktschips och te. Ganska skön lördag faktiskt!

Inga kommentarer: