tisdag 8 mars 2016

När en velar lite men sen går och gört ändå

I morse var jag lite velig om det där med träning. Jag vaknade halv fem, kollade klockan och somnade om toksnabbt så när klockan ringde vid sex sov jag som en stock. Det kändes lite tufft att "starta igång motorn" faktiskt! Så jag bestämde att jag går upp och jag bestämmer inget förrän jag har fått frukost och en mugg te.

Sen när jag hade ätit kändes det faktiskt helt ok så strax före sju satt jag på cykeln mot gymmet (det är fördelen med att ha allt färdigpackat och förberett på kvällen!) och halv åtta drog jag igång dagens pass. Överkroppspass = bänkpress just nu.

Eftersom man inte hinner med precis allting på en dryg timme så växlar jag fokus på komplementövningarna lite mellan passen. Förra passet blev det fokus triceps, i dag satte jag fokus axlar i stället. Således först rehab och prehab med rotatorcuff och lätta omvända kryssdrag samt raka pulldowns innan jag parkerade i bänkpressen. 3 x 10 bänkteknik, lättare vikter. Sen de där med dubbelstopp, 4 x 5 reps. Jag kände mig stark i dag!

Vidare då till axelövningarna - sittande axelpress med hantlar, 4 x 8, och dropset sidolyft, 3 x 6/6/6/6 med "alla småhantlar som finns" som vanligt. Dropseten sved, kan jag meddela! 4 x 8 smalbänk och sen belönade jag mig med 3 set "the 21" för biceps för att det är roligt. Intressant att belöna sig med bicepscurls.....

Sen hade jag 20 minuter på mig innan PT-kund så det blev full fart in i duschen för att hinna. Efter kundpass full fart vidare till vuxenjobbet där det som vanligt är fullt kaos. All dokumentation jag hattade runt och samlade underskrifter på förra veckan och veckan innan är numera onödig pga ett ändrat beslut. Men tack, då. Ni kunde inte ha bestämt er innan? Gah.... Jaja, finns ingen anledning att lägga energi på det, bara att fortsätta framåt med ändrade förutsättningar. Fast jag hatar att göra jobb i onödan!

Retur till gymmet, två PT-kunder, ombyte, cykla hem. Äta, byta kläder, klappa katter, handla (kattmat och människomat - och olja till cykelkedjan, mycket viktigt!), komma hem, äta kvällsmål, titta på "Jympaläraren" på SVT. Chockad. Så mycket skolk, så lite fokus på att ha med sig vettiga träningskläder, så lite intresse. Visst, jag hörde till de som hatade skoljympan men jag gick dit ändå och stod ut (därav förmodligen viss ångest för typ handstående och gymnastikövningar som då ska hanteras för gott i helgen!) Men så hade jag föräldrar som tyckte att idrotten var viktig och inte tillät skolk och "glömda kläder", det kanske är det som saknas numera?

I morgon jobbar jag hemma med mina mysiga katt-istenter, det blir perfekt. Jobba i mysbyxor i lugn och ro och hinna ikapp lite. Me like. Plus då behöver man inte gå upp så tidigt för transporttiden till jobbet är cirka två minuter!

Inga kommentarer: