tisdag 1 mars 2016

Nähä, träningspasset rök. Eller? Ta möjligheten om den finns, vetja!

Jo, såhär var det i dag. Jag hade en PT-kund 7.15 och så tänkte jag träna en timme efteråt och duscha och sånt och vara på kontoret klockan tio. Typiskt bra. Utom när ens chef dräller in ett viktigt möte 09.30. Jahapp. Alltså byta om + träna + duscha + fix + transport på 75 minuter är liiite gränsfall. Jag gillar inte att stressa när jag tränar om jag kan slippa. Så jag prioriterade att komma till kontoret i god tid och göra chefen glad vilket innebar att jag var där före nio.

När jag packade väskan igår tjurade jag och tänkte att det inte var lönt att packa ner träningsgrejer för jag skulle säkert få jobba till jättesent och och och... Men sen tänkte jag om och kastade ner träningsgrejer och mellanmål och shaker för om det nu skulle vara så att jag hade möjlighet att komma iväg i vettig tid på eftermiddagen så ville jag ha med mig grejerna.

Tur det. 15.20 la jag på luren efter dagens sista telefonmöte och kastade mig ut genom dörren, mot gymmet. Bytte om fortare än kvickt, värmde upp, drog igång ett rygg/mage-pass. Rotatorcuff för säkerhets skull, latsdrag - först lätta, sedan tyngre. Hantelrodd. Kronlyft med omvänt grepp och brutalfokus på kontakt med ryggmusklerna. Malous kombo L-Y-T för baksida axlar som jag glömmer bort ibland. Indrag med boll och så fällkniv med bollen också, tungt men roligt! Sen slängde jag i mig en proteinchokladmjölk, drog på mig varma kläder och cyklade hem så jag var ändå hemma vid fem. Lysande bra! Jag är glad att jag tog chansen att få till det där träningspasset i stället för att tjura ihop och cykla raka vägen hem.

Det gav bra energi att träna men jag var orimligt hungrig när jag kom hem och slängde snabbt ihop en middag. Efter att ha plockat undan och ringt några samtal parkerade jag mig på yogamattan och unnade mig en halvtimme med Anna Germundsson alias Yogamala. Det var jätteskönt. Jag fattar inte varför det är så svårt för mig att ta tag i yogan för när jag väl gör det är det helt underbart men tröskeln är fortfarande oändligt hög! Nåväl, i dag körde jag dag 4 på #21dagarmedyoga och planen är väl att köra färdigt alla 21 dagar en gång till och se om jag kan få mig själv att begripa att det är bra för mig.

Sammantaget är jag mer än nöjd med den här dagen som har gett energi, inte kostat som igår. Jag har fått tillbaka flowet och glädjen igen och jag är glad att jag själv har rätt verktyg för att fixa humöret!

Inga kommentarer: