onsdag 16 mars 2016

Home, sweet home

Jag är HEMMA. Jag älskar att vara i Stockholm men vid lunch i dag attackerades jag av en akut längtan efter HEM. Efter mitt kök, mina teburkar, min mugg, min säng och mina katter. När sista passet på kursen jag har tillbringat de två senaste dagarna på var över kunde jag inte komma iväg tillräckligt snabbt. Snabbpromenad till hotellet för att hämta bagaget, vidare i full fart mot Cityterminal och flygbuss till Bromma.

Förresten kan jag rekommendera Best Western Hotel Bentleys på Drottninggatan i Stockholm. Om man vill bo centralt, uppskattar lite udda hotell och bra priser så är det definitivt värt! Mitt hotellrum var typ 6 kvadratmeter men hade 3 m i takhöjd och stuckatur - och utsikt mot den glastäckta innergården med pampiga kristallkronor. Fräscha nyrenoverade badrum, god frukost och otroligt trevlig personal. Typiskt bra! 

Bromma flygplats var knökfull. Jag checkade in mitt bagage och passade på att äta en portion dumplings som tidig middag innan jag tog mig igenom säkerhetskontrollen och till en proppfull avgångshall. Konstaterade sen på planet att där SJ har gått ner sig lite med servicen (sämre kvalitet på teet i 1 klass och sämre mat i 1 klass, däremot ryktas den vara bättre i bistron men jag har inte testat) så har BRA (som innan var Malmö Aviation och Sverigeflyg) steppat upp den lite och serverar numera ekologiskt te från Kung Markatta och chokladbollen jag köpte till teet var inte en Delicato-variant utan en hemgjord på riktigt smör från Nötesjö Värdshus. Mycket gott! Förbokad taxi hämtade upp på Sturup och hemma var jag strax efter åtta.

Hemma, äntligen hemma. Jag har packat upp det viktigaste, förberett frukostgröt och matat och klappat katter som var extremt lyckliga över att se mig igen. Ska strax lägga mig på yogamattan och räta ut ryggen som är ledsen efter allt sittande. Och sen ska jag sova. I min egen säng.

Ah, hemma...bjuder på en tröttselfie med katt i hela håret :-)


Inga kommentarer: