onsdag 30 mars 2016

Jetlag. Nåldyna. Och äntligen utomhus igen!

Ja, jag har fortfarande jetlag trots att vi bara ställt om klockan en timme. Nej, det är inget jag inbillar mig. Ja, det tar ungefär en vecka - och onsdagen brukar vara värst, så även den här gången. Sov som en kratta i natt och när klockan ringde ville jag helst bara lägga mig och dö. Visserligen vaknade jag till lite av cykelresan till gymmet och duschen, men det var lite tufft att vara PT i morse! En latte och en fralla med ost och kalkon på väg till kontoret fick fart på mig.

Sen var jag effektiv så in i bänken och knappade bokföringsfiler som om det gällde livet. Hade ett budgetmöte före lunch, tuggade i mig stekt sej med mos och rödbetor och citronsås, återvände till skrivbordet och gjorde klart, firade med ett krigsrop "hurra, jag har alla bokföringsfilerna färdiga, det ska firas med tough love hos naprapatjäveln!" och stack iväg.

Jimmy hade ju en hel del att säga. Han hade fått återkoppling från Ultraljudsmannen och vi var rörande överens om att det var rätt diagnos vi hade ställt utan ultraljud och rätt behandling. Lysande. Sen pratade vi lite om rehabträning och varningsflaggor innan jag fick en snabbgenomgång. Ja. Axlarna. Nacken. Låst bröstrygg. Spända ryggfiléer som fick agera nåldyna och där Jimmy förtjust kommenterade "nu ser du ut som en liten stegosaurus" när han hade parkerat ett gäng nålar på rad.... Lite höftböjare och lite instruktioner om att öva på brygga och bakåtböjningar för att få flyt i hela ryggen så att inte höftböjarna håller emot.

Tillbaka till kontoret för mellanmål, panik-telefonsamtal från Tyskland och konstaterandet att jag inte hann med mailboxen i dag heller. Nä, what's new. Det blir när det blir! Race till gymmet, ingen kund, kund hade missat sin tid, jag skyndade mig hem. Mellanmål, planeringstid, till Bulltofta för att instruera NMT.

Det är sådär roligt att instruera NMT när man inte får lov att springa eller hoppa. Så jag hade planerat ett cirkelpass i stjärnform där allting utgår från centrum av cirkusplatsen och stationerna ligger ute längs kanten, så får man in i mitten och vända mellan alla stationer. Normalt brukar jag galoppera runt mellan stationerna och peppa och rätta teknik men i dag fick jag vackert nöja mig med att vanka runt i mitten som en osalig ande.

Som avslut körde vi en bålstyrkecirkel där jag fick vara med och röra på mig lite också. Den var precis lagom tuff och passade bra innan vi avslutade med stretch. Snabbhandlade på vägen hem, fixade omelett med svamp och ost medan jag packade upp varor och drog igång Mästerkocken på TV och sen var det den onsdagen det. Snart läggdags. Måste bara packa upp grejer och packa om väskan lite inför morgondagen, förbereda frukostgröten och lite sånt fix så att jag slipper tänka när jag sitter där med min jetlag igen :-D

Inga kommentarer: