måndag 7 mars 2016

Ladda sina egna batterier. Jo, man kan det!

Det tog emot lite att åka till kontoret i morse efter en PT-kund. Mest för att jag visste att jag skulle dit för att göra en uppgift som jag egentligen inte vill göra för att den inte tillför något värde för oss alls och dessutom skulle utföras med ett väldigt dåligt systemstöd. Det fanns inget att välja på i det här fallet, det måste göras, så det var bara att fixa en mugg te, andas djupt och få det gjort. Systemstödet var precis som utlovat långsamt och svårjobbat och jag svor ett antal omgångar och fick trösta mig med en chokladmandel när jag höll på att bli vansinnig. Det tog ett bra tag men det blev klart.

I dag hade jag satt av extra tid på kontoret för att få undan just den uppgiften men det gick ändå snabbare än tänkt. Jag hade förberett för just det och petat ner träningskläder och extra mellanmål i väskan - ifall jag skulle kunna komma iväg i "vanlig" tid och därmed hinna med ett träningspass innan mina eftermiddagskunder. Och se där - det gick ju! Dessutom behövde jag träningspasset för att ladda mina batterier innan jag skulle träffa kunder, så det var riktigt bra planering. Heja mig!

Det blev benpass i dag, enligt vanligt rullschema - rygg/mage, ben, överkropp. Rygg/mage körde jag i lördags, således ben i dag. Det är fortfarande lite svårt att lägga upp benpassen men jag försöker tänka kreativt och se vad jag kan göra utan att slita för mycket i hälsenan så att senskidan irriteras.

Dagens pass blev ungefär så här:
Benpress, uppvärmning 2 x 10 reps, sedan 4 x 8 ordentligt tungt
Höftstabilisering på kloss/bräda, 3 x 15/15 reps
"Krabban" med gummiband, 3 x 20/20 reps
Splitsquats med 2 kettlebells och bakre foten på BOSU, 4 x 8/8 reps med 2 x 8 kg
Benspark, 4 x 8 reps
Indrag av boll för lårets baksida (lårcurl med boll), 3 x 5/5/10 reps (5 på vardera benet, sen 10 med båda)
Magliggande benlyft på balansboll, 3 x 12 reps

Det tog en timme ungefär, perfekt - det gav mig en halvtimme över för ombyte, mellanmål, andningspaus och att prata med Joakim. Sen hade jag konsultation med ny kund och så pass med befintlig kund innan jag cyklade hem. Mat, yoga, packa till i morgon, diska undan, mata katter, skicka iväg lite mail. Såja. De sista förberedelserna hanterar jag i reklampauserna medan jag tittar på tv en stund och dricker te. Känner mig nöjd med dagen. I morgon börjar jag dagen med egen träning om jag är sugen - är jag inte sugen så tar jag sovmorgon. Älskar när jag har såna möjligheter!

Inga kommentarer: