onsdag 23 mars 2016

Gör det du kan med det du har!

Om att utnyttja även små luckor och se det positiva

Den här veckan har min planering inte riktigt lyckats tillgodose mitt eget träningsbehov och då blir jag alltid lite frustrerad. I måndags gjorde det inte så mycket för jag hade ändå träningsvärken från helvetet och i går ville jag bara hem till Joakim.

I dag hade jag planerat ett idiotiskt schema för mig själv med 45 min lucka mellan två kunder. Där jag dessutom måste hinna duscha för att komma till vuxenjobbet i tid. 45 minuter innebär i så fall 30 minuters träningstid och det är ärligt talat sådär för ett styrkepass, funkar för ett löppass men jag är inte riktigt på nivån "springa 30 minuter" än.

Men jag ville verkligen utnyttja mina 45 minuter. Så jag tog Försvarsmaktens träningsapp (den heter FMTK och rekommenderas!), petade in i filtret att jag ville träna 16-30 min kondition och att det fick vara "väldigt jobbigt" och fick några förslag. Hittade ett pass som kallades "metabol" som skulle ta ca 20 minuter. Några uppvärmningsövningar, 5 varv om 5 övningar där man gjorde sina repetitioner och sen klickade sig vidare till nästa, nån minuts vila mellan varven, och sen några minuters nedvarvning och rörlighet. Bra så. Passet tog en kvart och sen la jag fem minuter på lite prehab för axlar och bröstrygg innan jag duschade och var färdigfixad några minuter före nio. Heja mig!

Sen valde kunden att inte dyka upp och hade inte meddelat det så jag hade kunnat träna ett helt pass men det visste jag ju inte. Morrade lite kort över det men snabbade mig sen iväg till vuxenjobbet för där fanns det ändå att göra så det räckte och blev över. Arbetsdagen avbröts sedan av sambolunch tvärs över torget och på eftermiddagen hälsade jag "glad påsk" till kollegorna och checkade ut.

La några minuter på admin på PT-kontoret och belönades med en avbokning i morgon förmiddag (vilket innebär en träningstimme till mig, hurra!) och en kund som gärna ville köra löpteknik ute. Det innebär att jag i morgon hinner få in en timmes transportcykling, ett styrkepass på en timme ungefär och en timmes löpteknik/jogg/utomhusvistelse. Innan klockan tolv. Perfekt! Och sen är jag påskledig :-)

Efter eftermiddagskunden träffade jag Tina för fika och snack om jobb och träning och Madde och allt annat vi behövde skvallra om. Vi pratade lite om det här med att se det positiva. Tina frågade om jag inte blir arg när kunder inte avbokar och det blir jag ju - eller, inte arg, men irriterad åtminstone. Men i dag valde jag att vara nöjd med att jag fick in ett kort högintensivt roligt pass och hann jobba en timme extra på kontoret som jag dessutom fick dubbelt betalt för eftersom missad avbokning eller sen avbokning innebär att jag fakturerar träningstimmen ändå. Det är enklast att göra det bästa av det och försöka släppa irritationen för den ger ändå ingen bra energi ;-) Vad jag sen kan göra i stället för att få energi kan variera: En snabb promenad, en riktig matrast, en chillaxad fika eller ett träningspass av något slag. Lite beroende på vad dagen annars har bjudit på. Är det dagens sista pass är det givetvis ingen högoddsare att jag åker hem...

Min viktigaste plan för påskledigheten är att jag ska hinna vara med Joakim och träna varje dag. Enkel match. Bara det jag tycker bäst om!

Inga kommentarer: