måndag 28 mars 2016

Benpass "sista chansen"....

Det låter så dramatiskt att kalla det för "sista chansen" men lite känns det faktiskt så. För i morgon ska jag träffa Ultraljudsmannen som ska kika på mina hälsenor och lite beroende på diagnos och behandling så kan det innebära begränsningar ett tag framöver. Så när chansen fanns och Joakim var pigg på ett gympass så tog jag i som en gnu och körde ett så tungt benpass som jag orkade fast utan att plåga hälsenan för mycket. Dvs inga knäböj, inga marklyft, inga utfall där jag inte har kontroll på vinklarna.

Det blev uppvärmning och lite snack med gymstammisar, sedan benpress - några lätta uppvärmningsset och några gristunga åttor. Utsidorna fick sitt med sidoliggande enbenspress och sen följde jag upp med splitböj med bakre foten på BOSU. Kallas även "buttbusters" och det av en anledning! Lite "krabban" med gummiband säkerställde ytterligare småkramp i rumpan och sen körde jag dagens enda risktagande övning - benspark i superset med upphopp. Fruktansvärt jobbigt men väldigt, väldigt roligt! Sen blev det "finnen" i ribbstolen eftersom Joakim inte hade tid att hjälpa mig just då och det gick galant det med. Stelbent avslut med magliggande benlyft på boll innan jag ägnade några minuter åt att stretcha och djupandas.

Jag gissar att jag kommer ha grym träningsvärk i morgon och några dagar framöver men det bjuder jag på! Chansen att Jimmy sätter nålar i skinkorna lite längre fram i veckan är nog ganska stor.... trevligt. Eller inte ;-)

Annars har dagen ägnats åt matlagning och prep för kommande vecka och så tog vi en fika på Centralen innan Joakim satte sig på tåget mot Gbg och jag åkte hem och tränar på att bo ensam igen. En vänjer sig lovligt snabbt vid sambolivet alltså!

Kommande vecka blir en sån där "förbered och håll dig till planen"-vecka. Inget utrymme för trams och förseningar utan tänka i förväg, packa rätt saker i väskan, preppa mellanmålen, läggdags i tid. Men också en sån vecka där det går att få ett grymt flow om jag har rätt mental inställning så det siktar jag på att ha helt enkelt!

Inga kommentarer: