lördag 19 mars 2016

LördagsWIN

Okej, såhär: När klockan var halv tolv i förmiddags hade jag tränat, ätit frukost både före och efter, handlat hem allt som behövdes till helgen, städat lägenheten OCH duschat. WIN på den, ju! Inte utan att man känner sig lite som Wonder Woman i det läget ;-)

Jag hade ställt klockan (eller rättare sagt, min Fitbit) på väckning klockan sex. Och så hade jag en färdig frukostsmoothie i kylen: Banan, havregryn, mandelmjölk, proteinpulver, hallon, rödbetspulver. Träningskläder och överdragskläder var framplockade och träningsväskan packad. Korta startsträckan!

Jag snoozade visserligen en gång men sen klev jag upp och drog igång lördagen mycket tidigare än alla grannar. Smoothie och en kopp te, muta katterna med godis i aktivitetsleksaken, iväg vid kvart i sju. Kvart över sju var jag redo att köra mitt träningspass i ett helgtomt gym. Underbart. Jag älskar, älskar, älskar att vara helt ensam i gymmet ibland. Att bara kunna greja i lugn och ro. Utan att fundera på om jag stör nån när jag sjunger med i låtarna på radion och sånt!


Fokus i dag var på de delar som tar stryk av stillasittande: Rygg och mage. Prehab för axlarna och liggande rodd som uppvärmning, sedan chins med hjälp av gummiband, rygglyft i camelback och Malous L-Y-T där jag till min egen stora förvåning tyckte att tvåkiloshantlarna var för lätta så jag fick öka till 3 kg. Vad hände där? Det är små muskler så det brukar inte vara några stora ökningar! I vilopauserna labbade jag lite med teknikövningarna från Blogger Boot Camp bara för att inte glömma bort att jag klarar av att vara upp och ner!

Vidare till magövningarna som i dag blev indrag av balansboll, Russian Twist och situps med medicinboll i lutad bänk. Det räckte så. Riktigt bra pass och axlarna var på rätt plats efter passet vilket var precis vad jag behövde.

Sen traskade jag bort till Espresso House och åt andrafrukost innan jag fortsatte ut för att handla och sedan hem. Plocka upp varor, dammsuga, städa kök, städa badrum, moppa golv, duscha. Halv tolv - färdigt!

Då hade jag en halvtimme på mig innan jag skulle möta upp Joakim på centralen och tänkte att jag kan snabbt ta och ta bort nagellacket som såg något avskavt ut - 6 dagar efter att Depend fixade naglar på BBC.... Tji fick jag. Min vanliga nagellacksborttagning hade svårt att få bort det, får nog skaffa rätt märke för att det ska funka. Lacket sitter kvar, kan jag meddela ;-)

Sen fick jag snabba mig till centralen och jogga från parkeringen för att hinna i tid för att möta upp han sambon som får benämnas amfibiesoldat efter godkänd övning nu i veckan och fira det med utelunch innan vi åkte hem. Champagne har såklart korkats upp i kväll för att markera att han numera har rätt att bära en basker i stället för den sedvanliga fältmössan.

Nu: Gladiatorerna och en kopp te. Eventuellt en chokladskorpa. I morgon ska jag springa!

Inga kommentarer: