tisdag 15 mars 2016

Hurra! En müsliaffär!

För några år sedan kunde man blanda sin egen müsliblandning hos Saltå Kvarn. Ekologiskt och personligt. Bra för mig som kan vara ganska kinkig med müsli och t ex inte gillar russin i müsli! Tyvärr slutade de med konceptet eftersom det inte riktigt bar sig och sedan dess har jag varit hänvisad till två halvtrista müslisorter som är utan russin. Jag använder främst müsli som grötbas så alla granolasorter och krispiga müslis göre sig icke besvär.

Men när jag satt och läste bloggar häromdagen läste jag att Sparkibaken-Terese hade varit på invigning hos nya Mymuesli och med en ledig dag i Stockholm var det helt givet att butiken skulle besökas!

Butiken finns bara i Stockholm, på Mäster Samuelsgatan, men de skickar över hela landet. I butiken finns en hel hög med färdigblandade müslisorter, på nätet kan man både köpa färdiga blandningar och sätta ihop sin egen personliga blandning som man får i en burk med namn på. Personalen heter nåt så fantastiskt som "müslikonsulter" och när jag bad om hjälp att hitta rätt müslisort att koka gröt på fick jag bra hjälp. Var givetvis tvungen att rota runt lite själv också!


Bland alla kul müslisorter fanns bl a "myhappydivorcemuesli" och "myfuckeduplifemüsli". Det som följde med mig hem blev en Matcha müsli som bör funka utmärkt som grötbas och även för overnight oats eller "Birchermüsli" som mymuesli kallar det, och så en Paleo Crunch som jag tänker ha som krispig topping på kvarg, gröt och chiapudding. Plus i kanten för att man kan få smaka müsliblandningen med mjölk eller yoghurt när man är i butiken! Som öppningsrabatt fick jag med mig en burk "mymuesli to go" som finns i olika smakvarianter samt ett rabatterbjudande i nätbutiken.
Jag fick höra när jag pratade med personalen att killarna som startade mymuesli också var missnöjda med att det var russin i alla müsliblandningar. uppenbarligen finns det alltså fler som är som jag!

Inga kommentarer: