torsdag 31 mars 2016

Börja dagen med träning. Som nån sorts buffert mot stress.

Jag har fullständigt kriminellt överdrivet mycket att göra på vuxenjobbet. Det är en direkt produkt av att det är få arbetsdagar mellan löneutbetalningsdag och månadens slut samt att jag redan låg back före påsk pga kursen jag var på veckan innan. Och det är okej, jag prioriterar stenhårt och vissa saker får helt enkelt vänta. Men det är klart det är stressande när jag ser mailboxen öka i storlek timme för timme.

Av den anledningen är det lockande att tillbringa mesta möjliga tid på kontoret. Men med ett teammöte inbokat från 15-18 kände jag litegrann att det kanske var läge att prioritera lite batteriladdning innan en lång och hektisk dag också. Jag startade dagen med en PT-kund klockan åtta och sen bytte jag om och tog hand om min egen träning i stället för att stressa till kontoret.

Det blev rygg och mage i dag - roligt och nyttigt. Axelprehab först som sig bör och sedan drog jag igång. Latsdrag med parallellhandtaget i dag, hyfsat tunga åttor. Sen ett hat-älsk-objekt - kronlyft med omvänt grepp och fokus på övre rygg. Jobbigt men tillfredsställande på nåt vis! Efter det supersettade jag hantelrodd med pulldowns och så firade jag med Malous klassiker L-Y-T som överraskar mig varje gång. När jag körde den först klarade jag precis av de 12 repetitionerna med enkiloshantlarna. I dag rev jag utan problem av 15 reps med 2 x 3 kg. Snacka om utveckling! Sista ryggövningen för dagen blev diagonallyft på balansbollen.

Magdags sen. Reverse crunches, knä till armbåge på BOSU och 3 x 30 sekunder i trepunktsplanka. Sen avslutade jag med lite träning på brygga över en balansboll på Jimmys direktiv och det var skönt att sträcka på magmusklerna och labba lite med bryggpositionen med stöd. Väldigt skönt pass och kroppen kändes stark och bra.

Duschad och fin landade jag in på jobbet och ja....vad ska man säga. Verbal spanking över grejer som nån tyckte jag borde ha gjort men som jag inte hade nån förutsättning att göra. Skicka in månadsbokföringen och säkerställa att allt som behövde göras innan månadssluten var gjort - det är skarp deadline eftersom vissa system stänger och jag ville inte behöva sitta kvar efter klockan 18.... Det var bara att bita ihop, stänga av, säga nej och hålla skarpt fokus på det som skulle göras. Inför teammötet stängde jag ner datorn och när vi var färdiga åkte jag hem.

Även om största delen av dagen har känts som att ligga på havsbotten och andas med ett sugrör genom ena näsborren så är jag OK. Utan träningen hade jag inte känt mig rustad på samma sätt och mått betydligt sämre. Nu klarade jag av att få undan det som behövde göras, sedan fokusera på teammötet och sen gå hem fast jag vet att jag har mycket ogjort som ligger på hög. Jag vet vilka uppgifter som behöver ha första prio i morgon för att behålla flytet. Och jag tror att jag siktar på att klämma in ett morgonpass i morgon fast det blir tidigt!

Inga kommentarer: