onsdag 20 april 2016

4good-kväll: Express Yourself 2016

Vårens första 4good-kväll. 400 tjejer på Palladium. Vin, mingel och goodiebags. Skratt, allvar och inspiration. Precis som vanligt alltså - fast ändå inte, för varje 4good-kväll är en ny upplevelse!

Den som inledde kvällen var Sandra Mastio. Sandra som vann Sveriges Mästerkock 2015 - som jag följde, givetvis, för om det handlar om mat sitter jag gärna bänkad framför tv'n! Tjejen som inte växte upp vid spisen, som fick upp ögonen för det där med mat först i vuxen ålder, och sen går och vinner en matlagningstävling. Sandra var otroligt härlig, personlig och rolig på scen och peppade verkligen alla att våga kliva utanför comfort zone och göra något man brinner för. Jag kunde inte motstå hennes kokbok i pausen, har inte hunnit botanisera så mycket i den ännu men till helgen så!

Efter Sandra följde Anna Benson. En äkta mångsysslare som jag såg som "julgransexpert" på TV i vintras, men som har många andra titlar på cv't. Journalist, skådespelare, författare, bloggare, svensk mästare i bordtennis.... Ja, ni fattar. Hon blev VD när hon var 24 men sen sa hon upp sig för att hon hellre ville jobba för sig själv. Hon har blivit tillfrågad om att göra grejer hon inte hade förutsättningar för och med livsmottot "Why not?" kastat sig ut i allt möjligt. En riktig pepptjej och inspiratör!

I pausen serverades vin från Lindemans (jag hoppade över det för jag var ju chaufför), choklad från Marabou och alkoholfritt alternativ från Noa som jag verkligen tycker om. Friskt och gott och "vuxet" i smaken - plus att det inte innehåller så många konstigheter.

Efter pausen var det dags för Sofia Wistam. Jag gillar "Sofias änglar" men jag vet inte så mycket om Sofia annars. Hon berättade om sin uppväxt, om att våga göra saker, om att kämpa mot cancer och framför allt om att älska livet och våga vara som man är. Också bra input!

Sist ut var Måns Möller och nu fick vi verkligen brutalskratta. Alltså det var så sinnessjukt roligt emellanåt så jag fick kramp i magen. Tanken var egentligen att Måns skulle peppa oss lite till att våga sätta mål och lite personligt och seriöst blev det också när han pratade om sin autistiske son men mestadels blev det bara väldigt, väldigt roligt. Helt ärligt - det kan man också behöva ibland. Bara släppa loss och skratta högt, länge, tillsammans. Det förlänger livet :-)

Således peppade drog vi hemåt med en goodiebag som bl. a. innehöll tidningarna Vego och Topphälsa, choklad från Marabou, chiapudding från Life (har inte vågat testa än men den står i kylen!), gryner och olivolja från Zeta. Nya spännande produkter att testa alltså, återkommer om jag hittar några höjdare!

Tufft med chokladen denna vecka, jag har varit SÅ chokladsugen men samtidigt bestämd på att hålla mig undan söndag till torsdag. Men det är sådär enkelt när man sitter där med en rejäl chokladkaka med tranbär och pekannötter.... Argh. Nåväl, jag gjorde det, och i kväll också fast jag har tittat i godisskåpet några gånger. Åt en ostbit och drack te i stället, det går det med.

I går kväll när jag kom hem och var trött och övertrött och hungrig och överinspirerad och allt möjligt annat på samma gång kämpade jag också mot sötsuget. Väl medveten om att jag behövde mat i stället för skräp åt jag grovt knäckebröd med kokt ägg på och drack lite te till medan jag varvade ner fast det gick som vanligt lite sådär, svårt att somna när det snurrar i skallen! Kvällen har inte riktigt producerat några konkreta idéer men väl föreläsningspepp inför måndagens jobbevenemang där jag får uppträda på scen :-)

Inga kommentarer: