lördag 30 april 2016

Låååångsam start - men sen så!

Joakim åkte i vanlig ordning iväg och åt frukost med grabbgänget medan jag åt frukost hemma i soffan. Så himla lyxigt att ha all tid i världen och äta frukost framför Nyhetsmorgon :-) Sen kom han hem och frågade vad jag ville göra i dag och jag hade två önskemål: Handla nåt gott till middag i kväll och röra på mig på nåt sätt - springa eller gymma eller promenad eller så.

Beslutet blev att vi ville åka till gymmet så vi packade ihop oss och drog iväg strax efter tio tror jag. Det var dock ganska befolkat på gymmet och helt specifikt var det tydligen även i dag så att alla människor på gymmet prompt skulle ockupera skivstängerna. Sådär bra när Joakim hade tänkt marklyfta och jag ville bänka.... Ärligt talat hann jag svära en hel del för det var nu tredje överkroppspasset på raken som det inte gick att bänka ordentligt! Men sen bestämde jag mig för att göra det bästa av det, oftast löser det sig om man bara väntar lite och accepterar att träna i "fel" ordning!

Jag skulle ändå börja med uppvärmning och prehab så axlarna fick ordentligt med kärlek med både rotationer i kabelhissen och raka enarmsdrag. Sen körde jag omvända kryssdrag som är bra förberedelse inför bänkpressen för mig, då får jag bröstryggen i rätt läge och sparar axlarna. Spanade mot bänkpressen men stången var fortfarande upptagen, däremot hade Joakim lyckats sno åt sig racket så om inte annat visste jag att jag kunde få hans skivstång när han var klar.

I stället drog jag fram en bänk och körde axelpress med hantlar. Jag kör övningen ganska sällan för jag gillar den inte, men jag får erkänna att det har blivit bättre och mer stabilt och att jag orkade tyngre vikter än jag trodde. Bra!

Vips hade bänkpressen blivit ledig och jag snabbade mig dit. Ett uppvärmningsset med bara stång, sen 4 set femmor med dubbelstopp. Även här utmanade jag lite och lastade på några kilo mer än vanligt och det höll faktiskt. Envist arbete lönar sig! När jag ändå hade kapat bänkpressen körde jag 4 set smalbänk också innan jag övergick till "småpyssel". Tricepsdips i dipsställning - med gummiband i dag. Eventuellt lite trött efter smalbänken men det gick hyfsat ändå.

Lite mera axlar blev det i form av dropset sidolyft och shrugs. Sen hade jag egentligt tänkt att det räckte men kunde inte motstå frestelsen att köra några set stångcurl med lilla skivstången som råkade vara ledig. Inte för att det fanns mycket kraft kvar men ibland måste man belöna sig med en äkta discoövning!

Således färdiggymmade (vi höll på i typ 80 minuter...) blev det snabbdusch och promenad upp i stan för lunch. Lyxburgare på Texas Longhorn, mycket bättre än den där hamburgaren jag skippade i går kväll. Värt! En lyxkaffe till efterrätt och sen åkte vi och handlade till kvällens middag, "laxfickor" med fetaost och soltorkad tomat, carnaroliris till svamprisotto och diverse andra godsaker. Det blir fint! Hemma vid tresnåret, klara med alla dagens måsten och bara fritid kvar. Njutbart. Landa i soffan med bästa temuggen, katter, Runner's World..... ahhh..... helg :-) Trevlig Valborg också! 

Inga kommentarer: