söndag 24 april 2016

En sån där söndag

En gång till. En sån där söndag som känns alldeles för kort. Då timmarna bara rusar iväg och över oss hänger ett stort svart moln som viskar att Joakim ska iväg. Det är konstigt det där, att det blir så ibland. För Joakim kom ändå hem redan vid fyra i fredags och inte först vid nio - och hem bar det inte förrän vid sex i dag. Egentligen inget att gnälla över.

Men dagen i dag har främst spenderats med praktiska saker. Joakim fick åka iväg och köpa en rensfjäder eftersom vi hade stopp i avloppet i köket, jag har stått på balkongen och gjort kaffeved av julgranen så att man kan åka till tippen med den, och vi har lagat mängder av matlådor. Tiden bara flög, det blev lunchdags och middagsdags så fort och sen var det dags att åka iväg.

Hem till tom lägenhet. Bädda rent. Spendera en halvtimme på mattan med Milla Floryds "ryggradstvätt", rotera och töja en stel och träningsvärkig kropp. Lugna huvudet lite - det är okej, jag klarar av att vara i mitt eget sällskap. Nu Mästarnas mästare och spanska jordgubbar som doftar sommar. En till vanlig vecka, sen kortvecka på jobb och Joakim hemma på långhelg. Som vi behöver det.

Det kan vara så att jag är extra deppig för att jag får vakna ensam på min födelsedag i morgon. Att det känns lite extra tufft just en sån dag att inte få en födelsedagskram av sin sambo. Jag tänker att jag borde vara för gammal för det men kanske inte ;-) Nåja, jag ska nog se till att fira ordentligt ändå, så gott som man nu kan på en måndag alltså!