lördag 23 april 2016

Benpass. Tillbaka till tunga basövningar!

Med en hälsena som uppför sig precis som vanligt - eller nästan, den är fortfarande lite tjockare men normalfungerande! - så är det dags att återgå till tunga basövningar för benen. Nu vågar jag, nu vet jag att det håller. Sen är det ganska obehagligt när man inte kört övningarna på ett tag så första passet är alltid lite extra äckligt!

Uppvärmning med lite rörlighetsövningar och några set i benpressen, sen gick Joakim och jag till böjracket och samarbetade lite - turades om att köra knäböj helt enkelt. Det blev lite lasta av och lasta på viktskivor, men det kan man leva med! Åttor blev det - jag började försiktigt och ökade sen upp till 60 kg. Det fick räcka i dag, det är liksom ovant att ha så mycket vikt på axlarna just nu och jag behöver fundera lite på hur jag hittar stabilitet och hållning för att det ska funka bra. Det ger sig. Jag körde med gummiband runt knäna för att inte tappa bort gluteus medius, den är bra att ha.

Sen över till marklyft. Sexor. Började på 50 och ökade upp till 75 kg, dryga kroppsvikten. Det räcker, det med - klart jag borde lyfta mycket mer men det är helt okej efter att inte ha kört tungt i några månader!

Med de tunga övningarna över var det dags för finliret. Enbensmarklyft i smith - jag tog hjälp av Joakim som fick kolla att jag höll höfterna parallella och inte vinglade med bakre benet. Alltid lite nyttigt även om resten av gymmet nog undrade varför han stod och petade på mig med en pinne ;-) Lite lättare splitböj också, bakre foten på stepbräda, en 12 kg kettlebell i varje hand, hej hopp! Det kändes, kan jag säga.

Jag avslutade med några varv av "krabban" med gummiband och några varv benlyft på boll. Rumpan fick sitt och jag var trött! Gummiben fast jag inte hade hunnit med isoleringsövningar för fram- och baksida också. det lär kännas i morgon.

Sen blev det lunch och lite vila och fika hemma och en runda i mataffären innan vi tog kväll. Skön lördag!

Inga kommentarer: