fredag 1 april 2016

Morgondisco i morgonsol

Jag älskar "mitt" gym på Universitetsholmen allra mest tidiga morgnar då solen flödar in genom våra stora fönster mot kanalen. Särskilt om det är lite tomt i gymmet och jag kan plocka och greja som jag vill. I morse gick jag upp tidigt för att mota bort det sista av min jetlag. Det var tungt, men inte lika tungt som tidigare i veckan!

Frukost till katter, gröt och te till mig, plocka ihop grejer, iväg på cykeln. In på gymmet vid sju, invägning, träningspass. En timmes egentid i solljuset. Överlägsen start på fredagen.

Jag ägnade mig åt "disco" i dag, som sig bör på fredagar. Axelprehab, omvända kryssdrag, bänkpressteknik. Lutade flyes på bänk, axelpress med hantlar, smalbänk. Jag har alltid hatat smalbänk men just nu älskar jag den av nån anledning. Det brukar gå i vågor det där - vissa övningar kan plötsligt bli favoriter ett tag, oklart varför. Kanske för att de plötsligt funkar, kanske för att de behöver lite extra jobb.... jag vet inte. Men det är roligt varje gång det händer - "it's growing on me", typ.

Jag avslutade passet med tricepspressar i kabelmaskinen som jag supersettade med "The 21" för biceps. En gammal favorit. Just nu mest favorit för att den ger vissa visuella resultat såsom omedelbar pump i biceps och lite synliga ådror, ärligt talat :-D Egentligen hade jag tänkt köra 5 minuter bålstyrka också men jag insåg att tiden var liiiite tajt så jag skuttade in i duschen och rejsade mot kontoret med blött hår.

Där vankades det lite avskedsfrukost för en kollega som ska vara tjänstledig i ett halvår. Bubbel i glasen redan nio på morgonen, minsann :-D Och ett dignande frukostbord. Surdegsbullar, lax, räksallad, fröknäcke med löjrom och creme fraiche, brieost, salami..... Underbart. Så underbart att jag aldrig hann äta lunch för jag blev liksom inte hungrig förrän bortåt eftermiddagen! Under dagen hann jag med att hålla en bejublad föreläsning, rensa inkorgen och skriva nästa veckas priolista. Good enough fick räcka i dag.

På väg till gymmet plockade jag upp en smoothie som fick bli nån sorts lunch i rasten mellan två PT-pass och träffade sen tre kunder varav den siste bjöds på utefys i Slottsparken. Magiskt att vara ute i vårsolen en timme bara sådär! Sedan cyklade jag hem och träffade Joakim som redan kommit hem - slutat tidigare och liftat med en kollega hem. Typiskt bra. Jag bockade av mina fem minuters bålträning innan jag duschade (en gång till...) och sen tog vi helg. Oklart vad helgen bjuder på, just nu vill jag mest bara slappa faktiskt!

Inga kommentarer: