torsdag 14 april 2016

Vänder uppåt igen. Hårt arbete och bra kollegor!

I morse var jag fortfarande lite ilsken över gårdagens händelser. Annars brukar det rinna av kvickt men det här satt lite djupare. Spånade på varför medan jag slevade i mig frukostgröten, hittade inga svar men plockade ihop mig och styrde mot gymmet. När jag gick från parkeringen började det klarna i hjärnan och framme vid gymmet mantrade jag "de förtjänar inte din energi, lägg den på nåt bättre i stället". Ibland får man fundera lite innan det löser sig.

Eftersom jag inte hade kunder bokade förrän nio hade jag gott om tid för egen träning och drog igång ett överkroppspass. Jag hade egentligen tänkt bänka men nån annan blockerade bänkpressen i en hel timme så det blev inget av med det. Nåja, jag kan ju roa mig på andra sätt. Medan jag värmde upp med axelprehab i vanlig ordning planerade jag resten av passet. Discoträning piggar alltid upp, om inte annat för att pumpen blir så påtaglig så man ser skillnad i spegeln!

Det blev så här:
Axelprehab - inåt/utåtrotationer i kabel samt omvända kryssdrag
Lutad bänkpress i smithmaskin
Militärpress i smithmaskin
Sidolyft med hantlar, dropset
Smalbänk (it grows on you, KAN inte låta bli den!)
Smala armhävningar på bosu
Tricepspress med rep i kabelmaskin
"the 21" med Z-stång

Riktigt bra pass, jag var mycket nöjd efteråt! Skuttade in i duschen, fixade i ordning mig, hivade ner proteinshake och en rawboll och så var det dags för två PT-kunder att få sig en rejäl genomkörare innan jag sladdade in på jobbet vid elva.

På jobbet väntade en överraskning.... chefen tyckte jag hade haft en så pass tuff dag i går så jag fick ett litet paket med lyxig hallonlakrits och två sorters choklad! Himla gulligt och SÅ oväntat. Management by chocolate, liksom:-)

Annars blev det faktiskt en ganska bra dag utan för mycket "klydd" och inklusive ett arbetsmöte med finkaffe ute på trädäcket för vi behövde vara kreativa. Jag jobbade kvar sent eftersom jag kom sent och sista 2 timmarna var det nästan helt tyst så jag kunde sitta och kämpa med lite inläsning på komplicerade ämnen. Perfekt.

Sen var det dags för lite effektivisering. För jag visste att kommer jag väl hem och landar sittande så händer det liksom inget mer en sån här dag. Således - mot Maxi för att handla och hämta müslileverans från Mymuesli - 4 egna blandningar och 6 gratisprover! - och sen när jag kom hem så packade jag upp varor, satte igång en tvätt, dammsög och gick ned med soporna. Målsättningen var att landa i soffan i mjukisbyxor klockan sju och kvart i sju satt jag där med min middag och var toknöjd med mig själv. Inte klokt vad en kan hinna med på en timme om en bestämmer sig.

Nu har jag te i finmuggen och ekologiska jordgubbar och mysiga fluffkatter. Och lugn och ro. Ska avnjuta "Det stora tårtslaget" innan läggdags. I morgon är det fredag - finfredag, för Joakim kommer hem!

Inga kommentarer: