söndag 3 april 2016

Bålstyrka och summering av veckan

I går var vi lite slitna båda två efter en tuff vecka - fast det var en kortvecka kändes den inte alls så! Dagen bjöd således på ett lättare rörlighetspass på varsin yogamatta hemma, och efter lunch drog vi ner till Ribersborg och traskade hela vägen från handikappbadet till Turning Torso, drack finkaffe i solen och traskade tillbaka igen. Lugn hemmakväll som jag avslutade med en halvtimmes yoga innan läggdags. Skönt att bara softa!

I dag har det varit annat tempo. Vi sov visserligen längre än vanligt (det kanske också behövdes?) men sen vart det frukost, diverse förberedelser för nästa vecka, tidig lunch och sen iväg till gymmet. Jag ägnade en smärtsam fast ändå ganska njutbar timme åt rygg och mage. Axelrehab, omvända kryssdrag, liggande rodd, sittande rodd med stora parallellhandtaget, latsdrag med V-handtag, Y-lyft på balansboll och rygglyft i camelback med kvastskaft på axlarna blev ryggens meny. Magen fick relativt mindre uppmärksamhet i dag - sidovickningar med fötterna på bosubollen och situps på balansboll med viktad boll som motstånd. Sist men inte minst lite träning i brygga över balansboll.

Väl hemma kände jag mig ganska trött och sliten och satte mig med en mugg te, en ostbit och en näve nötter i soffan. Andas. Sen lagade vi mat och Joakim packade i ordning alla sina grejer - vi hade tid för middag i lugn och ro eftersom han inte skulle hinna med tåget utan bli upphämtad av en kollega vid halv sju i stället. Och nu - ja, nu är jag ensam igen. Känns lite tomt på nåt vis, precis som vanligt!

Den gångna veckan har blivit ganska träningsintensiv trots att jag skulle vila efter kortisonbehandlingen i tisdags. Jag har cyklat ungefär 8 mil transportcykling. Det har blivit hela fem styrkepass på gymmet - ben, överkropp, rygg/mage, överkropp, rygg/mage. Ganska varierade och ostressade pass vilket är skönt! I slutet av nästa vecka kommer jag träna lite ben och rumpa igen, nu ville jag inte belasta hälsenan med något läskigt. Utöver styrkepassen har jag lett två pass ute - ett PT-pass och ett NMT-pass. Ytterst njutbart att vara utomhus fast jag egentligen inte kunde göra nåt i fysväg! Och så har jag yogat litegrann också. Ganska bra träningsvecka tycker jag och jag har haft mycket fokus på rygg och baksida axlar enligt Jimmys instruktionen. Men löpsuget börjar bli starkt....

Tyvärr får löpningen vänta en vecka till men denna vecka är det dags att sätta igång höger hälsena litegrann med försiktiga tåhävningar och gungningar på tå. Inga hopp men lite cirkulation går bra. Jag har planerat in tre styrkepass mellan måndag-fredag och tanken är att jag ska cykla så mycket jag orkar och yoga det jag har lust med. Kanske 2-3 pass yoga, utan större krav på nån särskild tidsåtgång - det gör inget om det blir mer, men jag sätter ingen målsättning, det får bli som det blir.

Söndagkväll alltså. Allt är förberett för morgondagen, jag har stenkoll. Tror jag i alla fall! Ska kollapsa i soffan framför Mästarnas Mästare, fixa en kanna te och så har jag en halvsmaskig kaseinpudding i kylskåpet. Modell "lindring av sötsug" ungefär. Jag jobbar just nu på att hålla mig sockerfri söndag-torsdag och på trötta söndagar som i dag kan det vara lite tufft. Då funkar en proteinpudding väldigt bra till kvällsteet!

Inga kommentarer: