fredag 29 april 2016

Fredagsfysad och färdig för helg!

Inget besök på gymmet i morse utan i stället åkte jag förbi affären och handlade frukostfrallor till mina kollegor. Fredagen på kontoret rullade förbi illa kvickt och snart var det dags för mig att snabba mig vidare till gymmet, servera ett lämpligt "ha-med-på-resan-pass" för en kund och sen hastigt in i bilen och mot Lund.

Lund? Ja, det var arenan för veckans fredagsfys. Ett tvåtimmars pass kallat PowerDay som Mette gör för TetraPak IF och där vi andra också kan få vara med om vi betalar en liten slant. Jag anmälde mig spontant när jag såg att datumet passade mig och sen funderade jag inte så mycket mer på det förutom att jag blev jätteglad över att Tina också skulle hänga med. Fast jag visste ju att Mette är Zumba-instruktör....

Och dans och skaka rumpa blev det. I en dryg timme :-D Det är verkligen inte min hemmaarena om man säger så, men turligt nog dök det upp lite steg emellanåt som jag kände igen från aerobicsalarna på 90-talet! Men det var svettigt och väldigt roligt och absolut nåt jag kan tänka mig att göra igen. Ett stort plus var att vi befann oss i en alldeles vanlig idrottshall utan speglar så jag slapp tänka på hur jag själv såg ut :-D

När vi hade skuttat runt tillräckligt mycket fick vi hämta mattor och ett litet gummiband. Sen blev det jobb för ben och rumpa vill jag lova - plus lite rygg, lite armar och lite mage. Som avslut fick vi teama med en kompis och gemensamt utföra 50 burpees och 50 armhävningar innan vi var klara med fys-delen. Sen var det bara stretchen kvar innan vi fick gå hem!

Min ursprungliga plan var att svänga förbi en drive-in och köpa hamburgare på hemvägen men helt ärligt kändes det lite taskigt mot kroppen att mata den med skräp efter att den hade ställt upp på roligheter i två timmar så jag åkte hem och åt rester i stället. Efter att ha duschat och hämtat Joakim har jag kompletterat med te och grov macka så jag tror inte det går nån större nöd på mig. Förutom att jag är lite trött i fötterna (dans i fivefingers brukar slita lite!) och antagligen har träningsvärk i morgon.

Inga kommentarer: